Izvor: eKapija | Utorak, 05.12.2017.| 15:26

Nagrada za najbolji novi hotel na sajmu REXPO pripala hotelu Tarčin Forest Resort&Spa

U konkurenciji sa dubrovačkim hotelom Excelsior i rovinjskim Spirito Santo Palazzo Storico hotel Tarčin Forest Resort&Spa u Hadžićima odnio je nagradu "Best New Hotel Award 2017" na šestom sajmu investicijskih projekata REXPO, koji je u Zagrebu održan 30. novembra i 1. decembra.

Nagradu pobjedniku kao i prizanja finalistima uručio je predsjednik Udruženja hotelijera pri HGK i predsjednik Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske Ronald Korotaj.

Nagrada je dodijeljena na REXPO HTL Day, koji od prvog izdanja REXPO sajma u fokus stavlja investicije u turizmu. Ove godine naglasak je bio na potencijalima i projektim razvoja luksuznog turizma u Alpe Adria regiji, a u segmentima luksuznih rezidencija, glampinga i najnovijih hotelskih projekata.

Inače, prvi dan održavanja šestog Međunarodnog sajma investicijskih projekata REXPO 2017 u Zagrebu ispunio je očekivanja organizatora i sudionika koji su kroz šest održanih panela imali priliku čuti stavove javnog i privatnog sektora o investicijskom potencijalu Hrvatske, ali i razgovarati o brojnim aktualnim temama, izazovima i mogućnostima s kojima se susreću oni koji imaju interes u Hrvatsku ulagati.

Na prvom panelu čija su tema novi investitori i trendovi koje pokreću, gostovao je i Wael Al–Lawati, viši potpredsjednik tvrtke DAMAC International, koja je iskazala svoj interes za ulaganje u Hrvatsku. Da je utjecaj lokalnih aerodroma na razvoj gospodarstva itekako značajan zaključili su sudionici drugog panela, a na panelima se razgovaralo i o stanju građevinske operative, o spremnosti tržišta za high-end stambene projekte te o prilikama za razvoj i ulaganje koje omogućuju EU fondovi i državne potpore.

Panel na kojem se govorilo o utjecaju međunarodnog privrdnog kretanja na investicijske trendove u regiji izazvao je veliki interes posjetitelja, a mnogi su REXPO 2017 posjetili zbog prezentacije pod nazivom "Pelješki most – inženjersko remek djelo", koju je održao glavni konstruktor mosta, Marjan Pipenbaher.

Ministar turizma Hrvatske Gari Cappelli u svom je pozdravnom govoru zahvalio svim zainteresiranim investitorima koji već godinama dolaze na REXPO i iskazuju svoj interes za ulaganje u Hrvatsku. Naglasak je stavio na investicije u turizmu koje su u ovoj godini iznosile preko 850 mil EUR.

- Rezultati su sjajni, a oni ukazuju na više od 18 milijuna turista, preko 100 milijuna noćenja, otvoreno je više od 45 hotela s 4 i 5 zvjezdica te je zaposleno preko 2.000 ljudi u novootvorenim objektima. Planiramo već nagodinu uložiti velika sredstva, preko 30 milijuna kuna u udruženo oglašavanje s turoperatorima u program razvoja Hrvatske kao aviodestinacije, što će pomoći produženju sezone pa i na taj način olakšati investitorima mogućnosti. U najavi je i oko 950 mil EUR sigurnih investicija što u javnom, što u privatnom sektoru te dodatnih 350 mil EUR vrijednih spremnih projekata u kojima se stavlja naglasak na ulaganja u zdravstveni turizam - istaknuo je.

Po otvorenju sajma po prvi put je dodijeljena i nagrada REXPO 2017 Best New Investment Award koju je osvojila jedna od najuspješnijih hrvatskih IT tvrtki Infobip iz Vodnjana.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.