Izvor: eKapija | Utorak, 05.12.2017.| 15:52
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Na Dobrinji 5 gradiće se garaža sa oko 150 parking mjesta - Vrijednost radova 2 mil KM

(Foto: Laszlo66/shutterstock.com)
Općinsko vijeće Novi Grad Sarajevo, na sjednici održanoj 30. novembra dalo je saglasnost za nastavak aktivnosti na zaključenju Sporazuma o zajedničkoj izgradnji dvoetažne garaže između Općine Novi Grad Sarajevo, Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo i Kantonalnog stambenog fonda, koja će se graditi u ulici Trg grada Prato na Dobrinji 5.

Regulacionim planom predviđena je izgradnja dvoetažne garaže kružnog oblika, a vrijednost radova je oko 2 mil KM.

- S obzirom na to da na toj lokaciji imamo prostor kojeg je Općina ranije uredila da bi se mogao koristiti kao privremeni parking, izgradnja garaže vrlo je značajna, jer će se na natkrivenom i nenatkrivenom dijelu izgraditi oko 150 parking mjesta, ali i urediti zeleni pojas, koji je sada neuređen - navodi se na sajtu Općine Novi Grad Sarajevo.

Za realizaciju navedenog projekta Općina je budžetom za 2018. godinu planirala 300.000 KM, Ministarstvo saobraćaja KS iz namjenskih sredstava koja se prikupljaju od naplate parkinga u KS uložiće oko 1,3 mil KM, a Kantonalni stambeni fond 500.000 KM.

Nakon zaključivanja sporazuma, krenuće se u proceduru odabira izvođača radova, izrade glavnog projekta i ostalih aktivnosti.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.