NavMenu

Centar za agrarni razvoj mediteranskog područja Hercegovine počinje da radi od marta 2018.

Izvor: eKapija Utorak, 05.12.2017. 08:25
Komentari
Podeli
(Foto: Vlad Teodor/shutterstock.com)
U Trebinju će, do kraja marta naredne godine, početi da radi Centar za agrarni razvoj mediteranskog područja Hercegovine, za Trebinje, Bileću, Ljubinje i Berkoviće, koji će raditi na unapređenju poljoprivrede na ovom području, javlja Radio Trebinje.

Ovo je rečeno juče (4. decembra 2017. godine) nakon sastanka gradonačelnika Trebinja Luke Petrovića sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevom Mirjanićem.

Gradonačelnik Trebinja je istakao da je cilj formiranja jednog ovakvog centra uvezivanje svih važnih institucija kako bi se svi resursi za razvoj poljoprivrede, kojima raspolaže Hercegovina, adekvatno i do kraja iskoristili.

- Taj centar neće zapošljavati nove ljude, nego će oni koji su već angažovani na tim poslovima biti međusobno uvezani i u koordinaciji sa resornim ministarstvom - pojasnio je Petrović.

On je naveo da će Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede obezbijediti specijalizovanu mašinu za tzv. privođenje zemljišta namjeni, u vrijednosti od oko 3 mil KM, koja će zemljište koje nije čista oranica moći da obrađuje, a biće dodijeljena Centru za gazdovanje kršom Trebinje.


- Sa ovom mašinom ćemo dobiti nove zadatke na inventarizaciji svih površina koje će moći da se koriste u poljoprivredne svrhe. U tom smislu će biti važna uloga Geodetske uprave Trebinje i Pravobranilaštva RS, za eventualne sporove i to će omogućiti uslove za ukrupnjavanje poljoprivrednih površina i stvaranje novih preduslova za razvoj poljoprivrede u ovom našem kraju - rekao je Petrović.

Centar za agrarni razvoj mediteranskog područja neće samo baviti zemljištem i vodom nego i ostalim pitanjima razvoja na ovom području.

- Ne smije se zapostaviti stočarstvo. Ove opštine imaju oko 13.000 goveda, oko 45.000 ovaca, blizu 1.000 koza i oko 100.000 brojlera. I to ćemo na određen način fokusirati u radu ovog centra - naveo je Mirjanić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.