NavMenu

TEGELTIJA: Usvajanje zakon o akcizama i novac MMF-a ne očekujem ni u 2018.

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 04.12.2017. 15:48
Komentari
Podeli
Zoran Tegeltija (Foto: vladars.net)Zoran Tegeltija
Ministar finanasija Republike Srpske Zoran Tegeltija izjavio je da budžet Srpske ne zavisi od aranžmana sa MMF-om i usvajanja Zakona o akcizama.

- Naš budžet ima vrlo oprezno planiranu prihodovnu i rashodovnu stranu, te dio finansiranja. Nama je izostanak aranžmana sa MMF-om ugrozio mnoge druge projekte u BiH - rekao je Telegija za Večernji list BiH, prenose Nezavisne.

Prema njegovim riječima, od izuzetno povoljnih finansijskih sredstava MMF-a s dugim rokom vraćanja, ugrozio je sve aranžmane sa Svjetskom bankom, te brojne investicije, prije svega, u infrastrukturu, odnosno sva sredstva koja su trebala dati pozitivne učinke privrednom rastu.

- Što se tiče Republike Srpske, ona je zbog akciza manje ugrožena, jer su Autoputevi Srpske u stanju da servisiraju svoje obaveze i nemaju potpisanih velikih ugovora po kojima ne mogu povlačiti kreditna sredstva - rekao je on.

Tegeltija je pojasnio da izostanak akciza pravi veliki problem sa EBRD-om za projekte koje tek treba raealizovati, ističući prije svega spajanje autoputa sa Dobojem.

On je dodao da usvajanje akciza na nivou BiH i sredstva MMF-a ne očekuje ni u 2018. godini, jer smatra da je sve politički blokirano na nivou BiH i da neće biti moguće bilo šta promijeniti do izbora.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.