Izvor: eKapija | Petak, 01.12.2017.| 12:13
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U poslovnoj zoni Ramići mogao bi se razvijati industrijski trening centar - Grad želi investirati u obuku radne snage

(Foto: Kzenon/shutterstock.com)
Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić i direktor Gradske razvojne agencije Mario Milanović, zajedno sa savjetnikom u Privrednoj komori RS Davidom Pijegackim, posjetili su poslovnu zonu u Ramićima.

Predsjednik Zoran Talić je istakao važnost širenja poslovnih zona grada, kao i namjere Grada da usmjeri sve svoje snage na jačanje privrednog ambijenta, saopšteno je iz Gradske uprave.

- Želja nam je da stvorimo što povoljnije okruženje za privrednike i potencijalne investitore. Bez razvoja privrede nema jakog grada, ali potrebno je da odredimo prioritete i da znamo jasno koji su to osnovni koraci koje moramo da učinimo. Ovo je još jedan od koraka ka realizaciji ideje o osnivanju centra za osposobljavanje radnika za potrebe privrede. Razgovaramo sa domaćim i inostranim privrednim subjektima i većini je kvalifikovana radna snaga problem – rekao je Talić.

David Pijegacki, koji radi na polju unapređenja kapaciteta komore za pripremu i realizaciju projekta i pružanju podrške privrednim društvima za izvoz na inostrano tržište, kaže da ova poslovna zona ima veliki potencijal. On smatra da postoji prostor da se realizuju značajni projekti, da je potrebno uraditi studije u kojima će se precizirati jasni ciljevi, potrebe, da bi se moglo preći na realizaciju.

Mario Milanović je kazao da je glavni razlog posjete zoni procjena stanja upravne zgrade, koja ima potencijal da preraste u industrijski trening centar i startap fabriku.

- Došli smo da vidimo koji bi mogli biti naredni koraci kada je u pitanju rekonstrukcija i popravka objekta, pa nadalje. To je naš prijedlog i prijedlog Grada, i uz podršku predsjednika Skupštine i gradonačelnika ćemo raditi na procjeni da li nam se ta investicija isplati – rekao je Milanović.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.