Izvor: eKapija | Četvrtak, 30.11.2017.| 15:47
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Raspisan tender za izradu idejnog projekta brze ceste Ključ-Bihać-Izačić

Ilustracija
Autoceste FBiH objavile su tender za izradu idejnog projekta modernizacije ceste Ključ-Bihać-Izačić do nivoa brze ceste. Kako je navedeno u tekstu tendera, projektuje se trasa i objekti na njoj sa fizibiliti studijskom dokumentacijom.

Planirana brza cesta dužine 125 km će predstavljati najvažniji putni pravac koji će povezati centralne dijelove Federacije BiH preko Krajine sa granicom Republike Hrvatske. Time će se ubrzati putovanje od Sarajeva do Bihaća.

Ponude se dostavljaju do 4. januara 2018. godine, a više detalja pogledajte na ovom linku.

Ovaj pravac kao dio međunarodnih ruta (E-761 koji se proteže kroz Bihać – Bosanski Petrovac – međuentitetska linija razgraničenja i E-59 Izačić– Bihać– Ripač) će predstavljati glavnu vezu sa Koridorom 5C.

Vlada FBiH je u avgustu 2016. usvojila Okvirnu strategija prometa koja opisuje provedbu Prometne politike do 2030. godine. Ovaj dokument predviđa modernizaciju magistralne ceste do nivoa brze ceste od Ključa do Izačića. On je oznažen kao jedan od prioritetnih projekata u sektoru razvoja mreže brzih cesta na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.