Izvor: eKapija | Srijeda, 29.11.2017.| 15:54
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Objavljen poziv za dodjelu sredstava za nabavku opreme za navodnjavanje u RS - Vlada obezbijedila 5 mil KM

(Foto: lovefranco/shutterstock.com)
Agencija za agrarna plaćanja Republike Srpske danas je objavila Javni poziv za podnošenje zahtjeva za odobravanje sredstava za nabavku opreme za navodnjavanje.

Pred­met nabavke su isključivo ulaganja u po­kret­nu opre­mu za navodnjavanje (pum­pe, cijevi, cri­je­va, tifoni za navodnjavanje i druga oprema za navodnjavanje) i ra­do­vi na izgradnji stalne infra­struk­tu­re za navodnjavanje (bušenje i izgradnja bu­na­ra, bazena, kana­li, objek­ti pump­nih sta­ni­ca), kao i troškovi elektrifikacije sistema za navodnjavanje (transformator, elektrokablovi, sklopke, elektrosat i ormar, solarni paneli).

Sredstva za nabavku opreme za navodnjavanje mogu se dodijeliti jednom korisniku sredstava u iznosu od 40% od ukupne vrijednosti prihvatljivih troškova investicije i ne mogu biti veća od 10.000 KM po hektaru registrovane obradive površine za koju je prijavljen način korišćenja.

Maksimalan iznos dodijeljenih sredstava po jednom korisniku može iznositi do 200.000 KM, a minimalni iznos sredstava po jednom korisniku može iznositi 400 KM.

Vlada Republike Srpske je za ove svrhe obezbijedila 5 mil KM. Javni poziv je otvoren 60 dana od dana objavljivanja.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.