NavMenu

Proizvodi travničkog Poljorada uskoro u UAE - U planu širenje proizvodnje i uvođenje novih tehnologija

Izvor: eKapija Srijeda, 29.11.2017. 13:41
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Lucky_elephant/shutterstock.com)Ilustracija
Kompanija Poljorad iz Travnika u 2017. bilježi dobre rezultate i značajne poslovne uspjehe. Osim rasta proizvodnje i prodora u EU, spremaju se i za osvajanje tržišta Ujedinjenih Arapskih Emirata.

– U prvih devet mjeseci 2017. je zabilježen rast od 30% u odnosu na isti period prošle godine. Nastojat ćemo da trend rasta i u budućnosti održimo. Kako potražnja za našim proizvodima raste, tako ćemo i mi povećavati naše proizvodne kapacitete, da ne bi ugrozili naš teško stečeni status na domaćem tržištu - rekao je direktor kompanije Asim Skrobo.

Poljorad je od 2016. počeo distribuirati svoje proizvode u zemlje Evropske unije preko Adriatic Groupe iz Beča i njihovih distributerskih sjedišta u zemljama EU. Posjeduje i izvoznički veterinarski broj i dozvolu za izvoz u sve zemlje regiona, Ameriku i Australiju.

Dosadašnja statistika pokazuje da je najtraženiji proizvod na svim tržištima travnički sir, koji je jedini autentični sir iz Travnika. Osim njega postoji velika potražnja i za travničkim kajmakom, dimko sirom i paprikama punjenim sirom i kajmakom.

U 2018. planiraju povećanje kapaciteta proizvodnje i ulaganje u nove tehnologije, kao i u ruralni sektor Bosne i Hercegovine. Osim dodatnih ulaganja u farme i podršku kooperantima, planiraju proširiti broj otkupnih stanica u Srednjobosanskom kantonu na 30 mjesta.

– Plasiranje proizvoda na stranom tržištu je svakako dovelo do povećanja proizvodnih kapaciteta. Trenutno je u Poljoradu uposleno 65 radnika. Ovaj broj će se povećati nakon planiranog uvođenja novih tehnologija i procesa proizvodnje, čime želimo omogućiti proizvodnju novih proizvoda - rekao je Skrobo.

Već polovinom 2018. godine je planirano puštanje u prodaju novog sirnog namaza.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Dodik: Do kraja godine građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se nada da će do kraja godine biti dobijena građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju. - Mislim da ćemo do kraja godine uspjeti svi zajedničkim naporima da dođemo do građevinske dozvole za izgradnju aerodroma u Trebinju. To je zajednički projekat koji podržava i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić - rekao je Dodik prilikom obilaska sajma privrede u Mostaru. Vučić

16.04.2024.  |  Agro

Može li se rakija pokvariti?

16.04.2024.  |  Agro

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.