NavMenu

Kompletna rekonstrukcija UKC RS gotova krajem 2018.

Izvor: Glas Srpske Srijeda, 29.11.2017. 15:48
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Syda Productions/shutterstock.com)Ilustracija
Rekonstrukcija i izgradnja Univerzitetskog kliničkog centra RS, za koju je do sada izdvojeno 200 mil KM, biće završena krajem iduće godine, rekao je u utorak (28. novembra 2017. godine) predsjednik Srpske Milorad Dodik.

On je nakon sastanka sa rukovodstvom ove zdravstvene ustanove istakao da će kapaciteti koji su trenutno smješteni na lokaciji u centru grada na proljeće biti premješteni u kompleks na Paprikovcu.

- Razgovarali smo i o tome kako da u toku iduće godine ovdje bude izgrađena kardiohirurgija, koja je neophodna. Veoma je važno da ova zdravstvena ustanova funkcioniše bez opterećenja - istakao je Dodik i dodao da je UKC RS najvažnija zdravstvena ustanova u Srpskoj.

Naglasivši da je jučerašnji sastanak bio konstruktivan, predsjednik RS je istakao da će UKC RS imati podršku institucija Srpske kada je riječ o obezbjeđivanju nesmetanog funkcionisanja ovog zdravstvenog centra.

U nove savremeno opremljene prostorije, smještene u centralnom medicinskom bloku UKC RS, čija rekonstrukcija se privodi kraju, uskoro će biti preseljena Klinika za plućne bolesti, koja je trenutno smještena u oronuloj zgradi izgrađenoj prije pola vijeka.

Na četvrtom spratu centralnog medicinskog bloka biće smješteno oko 60 kreveta, u dvokrevetnim i jednokrevetnim sobama, koje obezbjeđuju komforan boravak pacijenata i nove uslove rada za zdravstvene radnike. Svaka soba na odjeljenju pulmologije će, kao i ostale klinike, imati vlastiti sanitarni čvor sa tušem i biće opremljena uređajem za poziv sestre, te svim instalacijama za priključenje medicinskih aparata i standardnom enterijerskom opremom.

Rekonstrukcija i opremanje centralnog medicinskog bloka podrazumijeva rekonstrukciju objekta površine oko 41.000 m2 i izgradnju novog sjevernog krila površine oko 17.000 m2.

Kompletna rekonstrukcija i opremanje trebalo bi da budu završeni do kraja iduće godine, a riječ je o projektu Vlade RS i Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite vrijednom 84 mil EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.