NavMenu

Uskoro otvaranje ciglane u Bosanskom Grahovu - Posao dobija 50 radnika

Izvor: eKapija Utorak, 28.11.2017. 15:54
Komentari
Podeli
(Foto: dragunov/shutterstock.com)
Ciglana u Bosanskom Grahovu, koju je privatizovala banjalučka firma Trio Trade, uskoro počinje rad, a posao će ovde naći oko 50 radnika. Direktor Trio Trade-a Mile Madžarić rekao je za eKapiju da će cigla koja će biti proizvedena u Grahovu biti namijenjena izvozu za Hrvatsku i Crnu Goru.

- Planirani kapacitet je 20 šlepera dnevno, a otprilike u jedan šleper stane 24 palete sa 160 komada. Ovo je pozitivna vijest za cijelo Bosansko Grahovo, koje je nerazvijeno i ima samo 1.500 stanovnika, pa zapošljavanje 50 radnika znači puno - istakao je Madažrić.

Ciglana će otvoriti vrata u narednih mjesec dana, a kako nam je rekao Madžarić, u planu je da narednih godina prošire kapacitete, uvedu novi asortiman proizvoda i tržištu ponude blokove punjene stiroporom.


Ciglana u Grahovu datira od 1977. godine kada je osnovana u državnom vlasništvu. Poslije rata je njemački investitor uložio u nju 20 mil EUR, da bi usljed krize 2009. godine prestala da radi. Nakon oglašene prodaje imovine ciglanu je kupila firma Trio Trade. Na prošlonedjeljnom sajmu investicija i nekretnina u Banjaluci firma Trio Trade je nagrađena u kategoriji najbolji poslovni poduhvat i to za kupovinu ciglane.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije

U Srpskoj počinje novi sistem fiskalizacije

Poreska uprava Republike Srpske objavila je javni poziv za podnošenje zahtjeva za pokretanje postupka inicijalne fiskalizacije i subvencionisanje troškova inicijalne fiskalizacije prve grupe obveznika fiskalizacije, čime i zvanično počinje novi sistem fiskalizacije u Republici Srpskoj za poreske obveznike. Јavni poziv, u skladu sa Pravilnikom o dinamici fiskalizacije, sadrži obaveze obveznika fiskalizacije, operatera fiskalnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.