NavMenu

Direktor FIPA-e Gordan Milinić u UO Svjetske organizacije agencija za strana ulaganja

Izvor: eKapija Utorak, 28.11.2017. 13:23
Komentari
Podeli
Direktor Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) Gordan Milinić izabran je za člana Upravnog odbora Svjetske organizacije agencija za strana ulaganja WAIPA na 22. Svjetskoj investicijskoj konferenciji WIC17 koja se održava u Dubaiju 27. i 28. novembra 2017. godine.

Ulazak FIPA-e u Upravni odbor WAIPA-e je značajan iz razloga što će se BiH i njeni potencijali mnogo više promovirati unutar manifestacija koje organizira WAIPA nego što je to do sada bio slučaj, saopšteno je iz FIPA-e.

U okviru takmičenja za ulazak u ovo tijelo, FIPA je uspjela pobjediti finansijski mnogo snažnijeg konkurenta poput Agencije za strana ulaganja Tatarstana.

Konferencija je okupila više od stotinu lidera i eksperata iz oblasti stranih ulaganja, predstavnika vodećih agencija za strana ulaganja u svijetu, međunarodnih institucija, finansijskih institucija, predstavnika privatnog sektora, vodećih ekonomista, istraživača, te političkih predstavnika i akademske zajednice kako bi razgovarali o posljednjim trendovima u sferi stranih ulaganja, politici o stranim ulaganjima, te o tome šta donosi najsavremenija praksa promocije stranih ulaganja u 2017.

Kako je saopšteno iz Agencije FIPA, učesnici konferencije su razgovarali o tome kakva je budućnost stranih ulaganja, razmjenili najbolje svjetske prakse u privlačenju stranih ulaganja, kao i njihove vještine u promociji ulaganja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.