NavMenu

Turska Ozmak grupacija želi da gradi aerodrom u Bihaću

Izvor: Indikator Nedjelja, 26.11.2017. 15:22
Komentari
Podeli
(Foto: Jaromir Chalabala/shutterstock.com)
Turska Ozmak grupacija zainteresovana je za izgradnju aerodroma u Bihaću, rečeno je tokom sastanka delegacije Privredne komore grada Kocaeli iz Turske i predstavnika Vlade i Skupštine Unsko-sanskog kantona i Grada Bihaća.

- Ovdje sam da upoznam delegaciju iz Republike Turske u pogledu ulaganja u aerodrom Bihać, te koliko je to realno. Moram istaknuti da je i prije ove posjete bio određeni broj zainteresovanih investitora koji samo čekaju da se uradi studija izvodljivosti projekta kako bi krenuli sa ulaganjima. Nama je bitan investitor koji neće samo izgraditi aerodrom, već nam je potreban operator koji će biti u mogućnosti sve to organizovati i staviti u funkciju. Započeli smo radove na putu koji vodi do aerodroma, studija izvodljivosti je gotova, treba danas da je dobijemo, i raspisat ćemo natječaj za idejni projekat nakon čega ćemo pristupiti izradi glavnog projekta - kazao je Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća, prenosi indikator pozivajući se na TRT.

S obzirom na veliku udaljenost između Sarajeva i Bihaća te nepostojanje adekvatne zračne linije, privrednik iz Republike Turske se zainteresirao za rješenje tog problema, čija bi realizacija uskoro mogla da krene.

- Naše zemlje imaju historijsku vezu i mi smo ovdje kako bismo istražili sektore koji su nam dobri za investiranje, a zatim ćemo to u Turskoj da prezentiramo kroz našu Privrednu komoru Kocaeli, koja ima 12.000 firmi članica. S obzirom na to da smo se lično uvjerili u stanje putne komunikacije između Sarajeva i Bihaća, putujući automobilom oko 6 sati, razgovarali smo s premijerom o aerodromu Bihać i izrazlili interesovanje za taj projekat - istakao je Fuat Berna, predstavnik turske Ozmak grupacije.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

09.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Ćorić: Jedinstveni TAG uređaj za RS i Srbiju do početka turističke sezone

Nedeljko Ćorić, v. d. direktor JP Autoputevi Republike Srpske i jedan od potpisnika Memoranduma o poslovnoj saradnji između Republike Srpske, FBiH i Srbije, kojim će biti objedinjen sistem elektronske naplate putarine najavio je uspostavljanje pune funkcionalnosti sistema do početka turističke sezone - Memorandum, koji smo potpisli i sa JP Putevi Srbije, predviđa uvođenje zajedničkog TAG uređaja za korišćenje auto-puteva u Republici

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.