NavMenu

Moja fabrika najbolja predstava iz BiH na regionalnim Susretima pozorišta u Brčkom

Izvor: eKapija Nedjelja, 26.11.2017. 10:12
Komentari
Podeli
(Foto: aerogondo2/shutterstock.com)
Predstava Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice Moja fabrika osvojila je Zlatnu statuu za najbolju bosanskohercegovačku predstavu na 34. regionalnim Susretima kazališta/pozorišta u Brčkom, saopćeno je iz zeničkog pozorišta.

Narodno pozorište Zenica je u konkurenciji od osam odabranih predstava iz Bosne i Hercegovine (Sarajevo, Banjaluka, Prijedor, Mostar i Zenica), Srbije (Zvezdara teatar), Hrvatske (Satirično kazalište Kerempuh) i Crne Gore (Gradsko pozorište Podgorica), ukupno osvojilo tri festivalske nagrade uključujući i Zlatnu statuu za najbolju bosanskohercegovačku predstavu u cjelini.

Predstava Moja fabrika rediteljice Selme Spahić izvedena je posljednje festivalske takmičarske večeri.

Nakon još jedne uspješne festivalske izvedbe, nagrađena u tri kategorije. Moja Fabrika dobitnica je nagrade za najbolju režiju, za najbolju scenografiju čija je autorica Sabina Trnka, kao i za najbolju predstavu u cjelini.

Bosansko narodno pozorište Zenica je tako i ove godine osvojilo Zlatnu statuu za najbolju predstavu, najznačajniju nagradu Festivala u selekciji profesionalne bosanskohercegovačke pozorišne produkcije.

Predstava će 1. decembra biti izvedena na 9. međunarodnom festivalu savremenog pozorišta Desire Central Station 2017. u Subotici, a do kraja sezone se ugovaraju gostovanja u Zagrebu, Rijeci i Ljubljani, kao i na nekoliko evropskih pozorišnih festivala.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.