Izvor: RTRS | Nedjelja, 26.11.2017.| 15:23
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Derventska Mreža network otvorila petu proizvodnu halu vrijednu 2,5 mil KM - Posao dobilo 100 radnika

(Foto: Paul Laragy/shutterstock.com)
Derventsko preduzeće za proizvodnju kablova i kablovske galanterije Mreža network otvorilo je u petak (24. novembra 2017. godine) novu proizvodnu halu, što je nastavak austrijske investicije u ovoj opštini. Preduzeće namjerava da gradi i stanove za radnike, da bi zadržali proizvodni kadar.

Za nešto više od deceniju rada u BiH, ovo preduzeće dobilo je petu proizvodnu halu površine 2.000 m2 u koju je zajedno sa mašinama uloženo oko 2,5 mil KM.

- Služiće nam za dodatne kapacitete kako bismo ispunili zahtjeve naših kupaca koji sve više traže da proizvodnja prelazi u BiH zbog kvaliteta rada i mlade radne snage - rekao je direktor preduzeća Mreža network Zoran Tošić.

Deutsche Telekom, Bosch, Liebher, Lamborghini, Porsche, samo su neke od svjetskih kompanija koje koriste kablove iz Dervente.

- Naš plan za iduću godinu je da napravimo jednu stambenu zgradu tako da bi 30 do 35 naših radnika moglo tu da se useli - obećao je investitor iz Austrije Markus Štrase.

Otvaranje nove proizvodne hale znači i stotinak novih radnih mjesta, a ukupno je u ovom preduzeću zaposleno oko 300 radnika. Mreža network jedna je od 15 kompanija iz Austrije koje uspješno posluju u Derventi.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.