NavMenu

Od privatizacije Energopetrola Terminalima FBiH 8,2 mil KM

Izvor: Nezavisne novine Četvrtak, 25.09.2008. 13:56
Komentari
Podeli

Vlada Federacije je "Terminalima FBiH" prebacila 8,2 miliona KM, što je dio novca koji je INA-MOL uplatio u procesu dokapitalizacije "Energopetrola" Sarajevo.

Ovo je nakon sjednice Vlade FBiH održane 24.09.2008. godine u Sarajevu kazao premijer Nedžad Branković.

"Novi menadžment je intenzivirao procese u ovom preduzeću, a novac je predviđen za saniranje infrastrukture", kazao je Branković, napominjući da će preostalih 2,7 miliona KM dobiti "kada završe potrebne programe".

Odlukom Vlade juče su Adem Borić i Ivan Rogić imenovani za direktora i zamjenika direktora Zavoda PIO/MIO FBiH.

Data je i saglasnost da se šumsko zemljište u Šumsko-privrednom području "Fojničko" u Srednjobosanskom kantonu pretvori u građevinsko.

"Ova saglasnost je izdata u svrhu regulisanja prostornog plana kantona, koji je u skladu s prostornim planom FBiH", pojasnio je Branković.

Utvrđen je i Prijedlog izmjena Zakona o državljanstvu FBiH, kojim se omogućava da djeca rođena u FBiH, čiji roditelji imaju državljanstvo BiH i RS, dobiju državljanstvo FBiH.

Na novinarsko pitanje da li će se, poput premijera RS Milorada Dodika, sastati sa trgovcima hranom i distributerima nafte kako bi istražili mogućnosti smanjenja cijena, Branković je odgovorio "da RS prvo mora svoje cijene svesti na nivo cijena u FBiH". Pojasnio je da je inicijativa za jeftiniji hljeb dio ukupnih socijalnih programa u FBiH, koji će 6. oktobra biti razmatrani na sastanku premijera i ministara finansija FBiH sa premijerima i ministrima finansija svih kantona.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Derventa umjesto Prnjavora - Njemački div pokreće proizvodnju početkom naredne godine, u planu zapošljavanje do 1.000 ljudi

Njemačka kompanija Mubea, jedan od svjetskih lidera u proizvodnji komponenti za automobilsku industriju, priprema pokretanje proizvodnje u Bosni i Hercegovini, tačnije u Derventi. Ovu informaciju je ekskluzivno za BiznisInfo.ba potvrdio Christian Carius, direktor korporativnog razvoja i poslova s vladom u ovom njemačkom gigantu. Podsjećanja radi, riječ o je kompaniji za koju se ranije govorilo da će otvoriti proizvodni pogon u Prnjavoru.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.