Izvor: Klix | Srijeda, 22.11.2017.| 15:35

Sarajevska zaobilaznica spojena s Ulicom Safeta Zajke - Završeni radovi vrijedni više od 9 mil KM

(Foto: youtube.com)
Dionica Briješće - Ulica Safeta Zajke - vijadukt Briješće na Sarajevskoj zaobilaznici zvanično je puštena u promet. Ovim je Sarajevo dobilo još jedno direktno uključenje na autoput A1.

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković naglasio je da će u narednom periodu intenzivirati radove na prvoj transverzali.

- Ova dionica je veoma značajna jer brže ulazite u grad, a rješava i problem gužvi građanima koji ovdje žive, jer povezuje primarne gradske saobraćajnice s Koridorom 5C. Također smo pokazali funkcionalnost svih nivoa vlasti, brzo smo riješili administrativne probleme, našli novac za imovinsko-pravne odnose i danas vidimo opravdanost svega toga - rekao je Konaković.

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić rekao je kako će investiranje u ceste biti nastavljeno.

Novoizgrađena dionica ima sve elemente brze ceste i duga je 1.200 metara, a na gradnju je, prema ranijim informacijama, utrošeno 9,5 mil KM.

Spoj Sarajevske zaobilaznice iz pravca Briješća s Ulicom Safeta Zajke privremeno je tehničko rješenje, do izgradnje gradskog autoputa.

Dionica u kontinuitetu s dionicom Briješće-petlja Butila (lot 2A), predstavlja brzu cestu BC1 koja grad Sarajevo povezuje autoputem. Dionica Briješće-spoj sa Ulicom Safeta Zajke (lot 2C) izgrađena je u sklopu realizacije projekta Sarajevske zaobilaznice kao posljednja od predviđenih dionica koje su u ime Vlade FBiH implementirale Ceste FBiH.

Do sada su izgrađene dionice Jošanica-petlja Butila (lot 1), petlja Butila-Briješće (lot 2A), Briješće-Stup (lot 2B), petlja Butila-Vlakovo (lot 3A) i sada Briješće-spoj sa Ulicom Safeta Zajke (lot 2C).


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.