NavMenu

Počela izgradnja Istočnog tranzita u Banjaluci

Izvor: eKapija Srijeda, 22.11.2017. 15:47
Komentari
Podeli
Banjaluka (Foto: Andrej Andic/shutterstock.com)Banjaluka
Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i v.d. direktora JP Putevi RS Nenad Nešić ozvaničili su danas, 22. novembra, početak izgradnje dijela Istočnog tranzita, odnosno, nastavak Bulevara Desanke Maksimović ka Krfskoj ulici. Investitori ovog projekta su preduzeće Putevi RS i Grad Banjaluka, a izvođač radova preduzeće MG Mind koje ima rok od 90 radnih dana za završetak posla, saopšteno je na zvaničnom gradskom sajtu.

Gradonačelnik Igor Radojičić je podsjetio da su radovi na spoju ove saobraćajnice zaustavljeni prije 30 godina.

- Istočni i Zapadni tranzit nekada su planirani kao obilaznice oko Banjaluke, ali danas su to praktično gradske saobraćajnice. Poslije izgradnje ove dionice, slijedi nam još dosta posla. Da se završi ova dionica iza stadiona FK Naprijed i da se preko Zelenog mosta spoji Istočni i Zapadni tranzit - istakao je Radojičić.

On je naglasio da je toku izrada projekta novog Zelenog mosta, te da je plan da naredne godine počne njegova izgradnja.

- Tražićemo eksterna sredstva za početak izgradnje novog mosta, a takođe je u planu gradnja kružnog toka kod Policijske uprave, tako da bi time bio ubrzan saobraćaj u ovom dijelu grada - rekao je Radojičić.


V.d. direktora preduzeća Putevi RS Nenad Nešić kazao je da je trasa dionice Istočnog tranzita, dužine oko 440 metara, planirana sa dvije kolovozne trake pojedinačne širine 3,5 metra za svaki smjer vožnje, odnosno, ukupne širine 14 metara.

- Vrijednost radova na ovom projektu je 805.000 KM. Kada se završi i kružna raskrsnica kod Rebrovačkog mosta, dobićemo sigurniji i brži saobraćaj u ovom dijelu grada - zaključio je Nešić.

Projektnom dokumentacijom predviđeno da se na ovom dijelu izgrade obostrane biciklističke staze širine 2,25 m, kao i obostrane pješačke staze širine dva metra, te obostrani zaštitni zeleni pojas širine tri metra. Takođe, biće zasađeno 115 komada sadnica javorolisnog platana na bočnim zelenim pojasima.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.