Izvor: eKapija | Srijeda, 22.11.2017.| 10:29

Saradnja u šest područja - Vlada FBiH i UNDP potpisali Memorandum o razumijevanju

(Foto: Atstock Productions/shutterstock.com)
Premijer Federacije BiH Fadil Novalić i rezidentna predstavnica Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH Sezin Sinanoglu potpisali su u utorak (21. novembra 2017. godine) u Sarajevu Memorandum o razumijevanju koji će pružiti okvir za formaliziranje i jačanje dugogodišnje saradnje između Vlade Federacije BiH i UNDP-a.

Memorandumom je predviđena saradnja u šest područja: pristup pravdi i ljudskoj sigurnosti, dobra uprava, ekonomski rast i otvaranje novih radnih mjesta, zaštita životne sredine i energetska efikasnost, socijalno uključivanje, te oporavak i obnova.

- Stalno govorimo da nam trebaju ekonomski rast i nova radna mjesta i pri tome ne smijemo zaboraviti da svaki razvoj mora biti pažljivo isplaniran kako bi bio održiv. Bitno je da građanima osiguramo ne samo posao, nego i opstanak tog posla uvažavajući i zahtjeve za zaštitu okoliša - istakao je premijer Novalić nakon potpisivanja.

Iskustvo i podrška UNDP-a, kako je dodao, biće dragocjeni u ispunjavanju svih ciljeva zacrtanog održivog razvoja, saopšteno je na sajtu Vlade.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.