Izvor: eKapija | Utorak, 21.11.2017.| 15:43

BH Pošta uvodi sistem e-prodaje - PTT Turska pružiće ekspertizu i logističku podršku

BH Pošta i PTT Turska su na Međunarodnoj konferenciji o e-trgovini koja se održava u Turskoj potpisale Protokol o saradnji u okviru kojeg je dogovoreno i uspostavljanje sistema e-prodaje (eCommerce).

Prema potpisanom protokolu, PTT Turske se obavezuje da će pružiti svoju ekspertizu i pomoći uspostavljanje eCommerce tržišta, koje bi bilo u vlasništvu BH Pošte, a pokrivalo bi teritoriju BiH.

- Saradnjom i uspostavljanjem ove usluge, biće omogućena razmjena proizvoda između dva eCommerce tržišta i šire. Ovo je pogotovo značajno za proizvođače iz BiH, koji će sa svojim artiklima vrlo jednostavno moći ući na znatno veće tursko tržište i biti konkurentni - saopšteno je iz BH Pošte.

PTT Turske se obavezuje i na pružanje logističke podrške između dva poštanska operatora u domenu eCommerce, kao i unapređenje saradnje u domenima od obostranog interesa, a posebno kroz razmjenu znanja i ekspertiza.

Inače, PTT Turska je uvela eCommerce još 2012. godine, a glavni pokretač je bila mogućnost većeg iskorištavanja ove usluge u zemlji koja ima gotovo 80 miliona stanovnika. Glavni cilj je bio da se, putem e-prodaje, da snažniji zamah tržištu, a primarno malim i srednjim proizvođačima s jedne te kupcima s druge strane.

- Cijeli eCommerce je u vlasništvu PTT Turske koja pruža kompletnu logističku podršku, počev od same domene na kojoj je eCommerce stranica postavljena, preko prodaje i naplate pa sve do dostave prozvoda krajnjim kupcima. Trenutno se na e-tržištu PTT Turske nudi preko 2,5 miliona proizvoda, u preko 600 različitih kategorija - navodi se u saopštenju na sajtu BH Pošte.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.