NavMenu

Messer BH Gas jedini ovlašćeni dobavljač CO2 za Coca-Colu

Izvor: eKapija Utorak, 21.11.2017. 10:13
Komentari
Podeli
Messer BH Gas je od 15. novembra ove godine autorizovani dobavljač CO2 za The Coca Cola Company (TCCC), prenosi portal Energetika.ba pozivajući se na saopštenje kompanije Messer BH Gas.

TCCC je od 7. do 9. novembra izvršila audit i donesen je zaključak da postojeća proizvodnja ugljen dioksida u Messer-ovom postrojenju Sočkovac iz prirodnog izvora obezbjeđuje dobijanje ugljen dioksida koji odgovara standardima za isporuku ove prestižne svjetske kompanije za proizvodnju pića.

- Za dobijanje CO2 koji odgovara zahtjevima TCCC, obezbijedili smo adekvatan dizajn baziran na kvaliteti i varijabilnosti u dolaznom sirovom gasu, specificirali detaljne operativne postupke i dokazali kontrolu nad procesom, tako da je finalni proizvod CO2 konzistentno po svim parametrima u skladu sa specifikacijom TCCC. Sistem proizvodnje, skladištenja i otpreme proizvoda odgovara najvišim standardima prehrambene industrije - navode iz Messer BH Gas.


Jedan od zahtjeva audita je i godišnja analiza parametara sirovog i finalnog gasa u ovlašćenoj vanjskoj laboratoriji TCCC, kojih ima samo nekoliko u svijetu.

- Rezultati analiza su pokazali da su parametri našeg finalnog proizvoda u potpunosti u skladu sa zahtjevima standarda Coca-Cole, a to je samo potvrdilo naše višegodišnje praćenje parametara navedenih od Međunarodnog udruženja tehnologa za piće (ISBT) - ističu iz Messer BH Gasa.

Postrojenje u Sočkovcu u opštini Petrovo jedini je ovlašćeni dobavljač CO2 za Coca-Colu u Bosni i Hercegovini.

Vrijednost nove fabrike u Sočkovcu prelazi investiciju od 2,5 mil EUR, a u adekvatnu laboratorijsku opremu uloženo je više od 250.000 EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

13.07.2024.  |  Agro, Građevina

Rekonstrukcija Kalenić pijace kreće početkom naredne godine - Poslije obnove postojaće četiri cjeline (FOTO)

Rekonstrukciji i modernizaciji Kalenić pijace krenuće početkom sledeće godine, najavio je gradski sekretar za investicije Luka Petrović. Prva celina obuhvatiće najveći deo pijace sa 510 tezgi, četiri pjacete sa česmama i klupama i biće natkrivena nadstrešnicom. Druga celina će se fokusirati na gastronomske objekte, uključujući prodaju prehrambenih proizvoda i pripremu gotove hrane, dok je treća predviđena za objekat mlečne hale

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.