Izvor: Glas Srpske | Utorak, 21.11.2017.| 15:41

Do 20. decembra završetak tunela Kalovita brda na ulazu u Pale

Ilustracija (Foto: Nikifor Todorov/shutterstock.com)
Vršilac dužnosti direktora JP Putevi Republike Srpske Nenad Nešić izjavio je sinoć (20. novembra 2017. godine) Srni da bi radovi na tunelu Kalovita brda, na ulazu u Pale, trebalo da budu okončani do 20. decembra, iako je planirani rok za njihov završetak 5. januar.

- To je znatno prije nego što je planirano. Završeno je postavljene hidroizolacije, urađeno je 90% sekundarne obloge od betona, a paraleno sa tim teku i radovi na postavljanju sekundarne obloge, kao i na sigurnosnim stazama, te ostalim neophodnim infrastrukturnim zahtjevima - naveo je Nešić.

On je pohvalio izvođača radova na tunelu, preduzeće Romanijaputeva sa Sokoca, koje su posebnu pažnju posvetili održavanju zaobilaznice preko Kalovitih brda.

Tehnički direktor Romanijaputeva Dragan Buloščić rekao je Srni da se radovi odvijaju bez problema i skladu sa predviđenom dinamikom, iako su složeni uslovi.

- Sve ide svojim planom. Malo nas niska temperatura ometa, ali mi ćemo to prevladati - rekao je Buloščić.

On je podsjetio da je vrijednost ovog projekta 1,4 mil KM.

Na Kalovitim brdima biće izgrađen savremen tunel dug 201 metar sa led rasvjetom, novim kolovozom i novom saobraćajnom signalizacijom.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.