Izvor: communis | Srijeda, 24.09.2008.| 15:38
Izdvojite članak Odštampajte vijest

HP obezbjeđuje nova poslovna desktop rješenja

HP je 08. septembra 2008. godine najavio proširenje svog poslovnog portfolija sa novom serijom desktop računara za performanse bezbjednosti.

Kompanija je predstavila vrhunsku seriju računara poslovne klase HP Compaq dc7900 uz 87 posto efikasnijim napojnim jedinicama i nove funkcije bezbjednosti čeličnog oklopa kako bi se nosili sa najzahtjevnijim radnim zadacima.

"HP nastavlja da obezbjeđuje inovativna računarska rješenja koja su potrebna za vođenje uspješnog poslovanja – pružajući energetski efikasne, pouzdane proizvode sa snažnijim bezbjednosnim rješenjima koja pomažu našim korisnicima da ostanu usmjereni na svoje poslovanje umjesto na tehnologiju koja ga pokreće", rekao je Charl Snyman, potpredsjednik i generalni direktor za komercijalne proizvode, grupe ličnih sistema, HP EMEA. "Poslovni desktop računari koji su predstavljeni danas mogu da poboljšaju svakodnevne operacije i krajnje cifre za naše korisnike, kako male tako i velike, pružajući veću pouzdanost, bezbjednost i produktivnost."

HP je u septembru dobio i priznanje izbora za najbolji brend za desktop upotrebu računara za kvalitet i pouzdanost za 2008. godinu od strane kompanije za razvoj partnerstva Frost & Sullivan.

Prema neovisnom, nesponzorisanom istraživanju, koju je provela grupa za servise ocjenjivanja konkurentnosti firme Frost & Sullivan, 96 posto HP korisnika je izrazilo sveukupno zadovoljstvo sa HP desktop računarima. Podržavajući ove sveukupne nivoe zadovoljstva, korisnici HP-a su također izrazili visoke nivoe zadovoljstva sa HP-ovim korisničkim servisima i vrijednošću (po 77 posto onih koji su veoma ili malo manje zadovoljni) predstavlja izvrsno priznanje za HP brend.

Dodatno, HP vodi u funkciji za desktop računare koja je ocjenjena kao "najbitnija" u odnosu na sve ostale funkcije koje su testirane: kvalitet i pouzdanost. Konkretno, 89 posto evropskih direktora za iskustva su ocjenili kvalitet i pouzdanost kao „jako bitno“ i slijedećih 10 posto ocjenjuju ovu funkciju koja se tretira kao bitna na određeni način.

"Nivo zadovoljstva je ogroman", objasnila je Tonya Fowler, direktor servisa konkurentskog ocjenjivanja u kompaniji Frost i Sullivan. "Rezultati istraživanja govore sami za sebe, i pobjednik je očito jasan – HP." Sve ovo predstavlja PC računare poslovne klase sa energetskom efikasnošću, poboljšanom pouzdanošću i snažnijom bezbjednošću.

Bilo da se nalaze u uredu najvećeg maloprodavca ili na direktorskom stolu, serija poslovnih desktop PC računara pod nazivom HP Compaq dc7900 se odlikuje najnovijom tehnologijom koja uključuje poboljšanu bezbjednost, produktivnost i funkcije štednje energije, što vodi ka postizanju pouzdanijeg računarskog iskustva.

Sa do 87 posto učinkovitijim napojnim jedinicama(1), dc7900 sadrži bolje performanse uz manji uticaj na okoliš. Računar dc7900 ima ENERGY STAR® 4.0 kvalifikaciju i Gold EPEAT™ registraciju. Kompanije koje su osvještene po pitanju potrošnje energije mogu dalje smanjiti svoju potrošnju energije uz alat pod nazivom HP Power Manager. HP Power Manager omogućava korisnicima da prilagode postavke potrošnje svojih PC računara radi optimalne kombinacije performansi i uštede, konačno smanjujući količinu utrošene energije svojih PC računara, što na kraju kao rezultat ima smanjen uticaj okoliš.

Kao dodatak za one sektore gdje se koriste dva monitora, dc7900 ima integrisanu podršku za dva monitora, sa VGA i DisplayPort interface-om, čime se eliminiše potreba za kupovinom grafičke karte sa dva izlaza. Za one kompanije gdje je potrebna podrška za tri ili četiri monitora, dc7900 omogućava korisnicima da integrišu neku od najnovijih grafičkih karti i tehnologija za prikaz slike. Dodatno, omogućava korisnicima da koriste samo jedan tip grafičke karte u svakom od dva PCI Express x16 slota, što kao rezultat ima poboljšane performanse i jednostavnost.

Korisnici također mogu da odaberu dodatnu bezbjednost sa dvije nove funkcije u HP-ovim alatima ProtectTools, paketom solucija za bezbjednost koji omogućava korisnicima da lično prilagode nivoe zaštite podataka. Nove funkcije, kao što je Privacy Manager omogućavaju korisnicima da bezbjedno razmjene e-mailove sa digitalnim potpisom, dok File Sanitizer omogućava korisnicima da jednostavno i trajno uklone podatke sa PC računara prije odlaganja.

Računar dc7900 se odlikuje novim virtualiziranim okruženjen HP Firefox Virtual Browser-a, koje usmjerava maliciozne sadržaje iz korisničkih Internet interakcija i uklanja neželjene programe sa jednim klikom na dugme. Ove preventivne mjere potencijalno ograničavaju potrebu za provođenjem skeniranja, popravke i reinstalacija aplikacija i postavki bezbjednosti. Serija desktop PC računara HP Compaq dc7900 dolazi u tri fleksibilna kućišta, uključujući ultra-tanki desktop, koji štedi prostor, malo kućište koje pruža optimalnu kombinaciju male veličine konvertibilnog minitower kućišta koje se po potrebi može proširiti.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.