NavMenu

Logistički centar u Posušju dobio prvog korisnika - Kreće proizvodnja šećera, keksa i kafe za ugostiteljstvo

Izvor: eKapija Petak, 17.11.2017. 10:22
Komentari
Podeli
(Foto: Peter Bernik/shutterstock.com)
Općina Posušje i proizvodni obrt Adeo potpisali su juče, 16. novembra, ugovor o korištenju prostora Logističkog centra u Poduzetničkoj zoni Osrdak u Posušju, odnosno poslovnog inkubatora za male i srednje poduzetnike.

Prvi korisnik centra u početku će proizvoditi mala pakiranja šećera, keksa, meda i kafe za ugostiteljstvo, s mogućnošću proširenja asortimana, saopćeno je iz Općine Posušje.

Vlasnik obrta Franjo Jukić kazao je kako su strojevi za proizvodnju nabavljeni, te su postignuti načelni dogovori s potencijalnim kupcima, a shodno širenju posla upošljavaće se i novi radnici.

- Zahvaljujući olakšicama Općine Posušje, u vidu povoljne naknade za korištenje prostora, uspio sam nabaviti još jedan stroj čime će naša proizvodnja biti konkurentnija na tržištu.

Načelnik Općine Branko Bago kazao je kako poduzetnici mogu računati na punu podršku općinske Jedinice za lokalni ekonomski razvoj koja će davati usluge poslovnog savjetovanja, pružati pomoć pri izradi investicijskog i poslovnog plana, pružati informacije o dostupnim izvorima informiranja, te vršiti poslovno povezivanje.


Podsjetimo, Logitstički centar svečano je otvoren u maju ove godine, nakon čega je i raspisan natječaj za korištenje.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.