NavMenu

U Sarajevu održana prva IDC-eva konferencija "IDC IT Security, Storage i Business Continuity"

Izvor: eKapija Utorak, 23.09.2008. 15:40
Komentari
Podeli

Tvrtka IDC Adriatics po prvi je puta organizirala konferenciju u Bosni i Hercegovini na teme računalne sigurnosti, sustava za pohranu podataka i osiguranja poslovnog kontinuiteta – „IT Security, Storage i Business Continuity“. Konferencija se održala 23. septembra 2008. godine u hotelu Holiday Inn u Sarajevu i okupila blizu dvjesto korisnika i IT stručnjaka.

Marko Bohanec<STRONG><EM>Marko Bohanec</EM></STRONG>
(Boris Žitnik)

Dobrodošlicu prisutnima poželio je Boris Žitnik, Direktor IDC Adriaticsa. U svom pozdravnom govoru on je izrazio zadovoljstvo, što nakom uspješnog niza konferencija u Zagrebu, Ljubljani i Beogradu, IDC po prvi put organizira konferenciju i u Sarajevu.

"Nakon tri godine praćenja bh. IT tržišta i publiciranja IDC izvještaja, te ponukani interesom lokalnih kompanija odlučili smo se organizirati Security, Storage i Business Continuity konferenciju, a sve u svrhu edukacije lokalnih kompanija o najnovijim dostupnim tehnologijama za zaštitu sustava i poduzeća te pohranu i upravaljanje podataka", kazao je Žitnik.

Nakon uvodnog govora, uslijedile su prezentacije učesnika konferencije.

Marko Bohanec<STRONG><EM>Marko Bohanec</EM></STRONG>
(Tomasz Sloniewski)

Tomasz Sloniewski, program manager IDC Cema je u svom izlaganju govorio o promjenama u informatičkoj sigurnosti i implikaciji sa CISO te najnovija razmišljanja o virtualizaciji, te kako ona može pomoći u prostoru za skladištenje podataka.

EMC-ev stručnjak Žaneta Findrik Nothig istaknula je važnost pohrane i zaštite inteligentnih informacija te virtualizacije i automatizacije poslovnog okruženja, dok je Almir Veladžić iz S&T-a prenio implementacijske detalje disaster recovery rješenja u NLB Razvojnoj Banci Banja Luka.

Istvan Botos iz Gemalta, govorio je o suradnji s Elatecom o razvoju digitalnih rješenja «od točke do točke», na način da osobne interakcije budu pogodnije, sigurnije i ugodnije.

Đorđe Cvijanović iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS istaknuo je zadovoljstvo primjenom Oracle-ovih security proizvoda. On je govorio o iskustvima u primjeni Oracle sigurnosnih rješenja u Direkciji CIPS – danas agenciji za razmjenu podataka i proizvodnju dokumenata. "Saradnja sa Oracle-om nam omogućava da naš sistem bude zaštićen najsavremenijim sigurnosnim proizvodima", naglasio je Cvijanović.

Marko Bohanec<STRONG><EM>Marko Bohanec</EM></STRONG>

Microsoft-ov stručnjak Marko Bohanec održao je predavanje o inicijativi za rješavanje poslovnih izazova klijenata kroz razvoj Microsoftovog software-a, koji nudi pregled sigurnosnih strategija, investicija i proizvoda realiziranih u «Forefront suite of solutions». Spomenuta inicijativa je je značajno utjecala na način razvoja Microsoft software - a.

Mirza Hadžić iz Combisa prezentirao cjelovito backup rješenje «ključ u ruke» implementirano u Kreditnoj Banci Zagreb.

Na konferenciji su o svojoj ponudi, kompetencijama, iskustvima i postignućima govorili predstavnici renomiranih tvrtki: Microsoft, EMC, S&T, Elatec, Oracle, Combis i Enisa.

Medijski partneri konferencije 24 sata, eKapija.ba, Pincom, Info magazin, Bljesak, Hardware Base i Magazin Zaštita doprinjeli su popularizaciji i odličnom odazivu sudionika konferencije.

foto: Samir Saletović

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Agro

Izdanci hmelja prodaju se po cijeni od 1.000 EUR za kilogram

Izdanci hmelja vrlo su osjetljivi, teško se čuvaju duže vrijeme, brzo venu zbog čega se moraju konzumirati odmah nakon berbe jer je svježina ključna za njihov okus. Hmelj (Humulus lupulus L.) je u prirodi samonikla biljka koja raste na vlažnim mjestima, uz rubove šuma gdje se penje po grmlju i stablima, šikarama i živicama, uz rijeke i potoke. Podsjeća na divlje šparoge Njegovi izdanci podsjećaju na divlje šparoge i vrlo su

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.