NavMenu

Energoinvest na čelu konzorcijuma za posao u Tanzaniji vrijedan 53 mil USD

Izvor: eKapija Četvrtak, 16.11.2017. 15:54
Komentari
Podeli
(Foto: Ellica/shutterstock)
Energoinvest je juče (15. novembra) dobio zvanično obavještenje Elektroprivrede Tanzanije (TANESCO – Tanzania Electric Supply Company) o izboru za najboljeg ponuđača i dodjeli ugovora za izgradnju trafostanica u vrijednosti više od 53 mil USD.

Sarajevska kompanija će ovaj posao raditi kao nosilac i lider konzorcija u saradnji sa indijskom firmom EMC, odgovornom za dio građevinskih radova, navodi se u saopštenju Energoinvesta.

Projekat je dodijeljen Energoinvestu u oštroj međunarodnoj konkurenciji po osnovu učešća na međunarodnom tenderu na kome je učestvovalo više od 20 renomiranih svjetskih kompanija.

Ovo je već drugi projekat koji je, osim projekta izgradnje 400 kV dalekovodne mreže u vrijednosti od 39 mil USD, Energoinvest dobio od Elektroprivrede Tanzanije u ovoj godini, tako da će u narednom periodu samo u Tanzaniji realizovati poslove vrijedne oko 92 mil USD. Riječ je o projektima iz osnovne djelatnosti Energoinvesta - izgradnja dalekovoda i trafostanica.

Posao finansira African Development Fund (ADF) i Japan International Cooperation Agency (JICA), a investitor je Elektroprivreda Tanzanije (TANESCO).


- Projekat se odnosi na izgradnju nove trafostanice 400/220/33 kV Arusha, koja će se realizovati po sistemu ključ u ruke, što podrazumijeva projektovanje, nabavku, isporuku i izgradnju trafostanice. Projekat obuhvata i proširenje postojeće trafostanice 220 kV Singida. Inače, trafostanicu Singida izgradio je Energoinvest 1986. godine i još uvijek se nalazi u izvrsnom stanju - navode iz Energoinvesta.

Ovaj posao se radi na području Kilimandžara i dio je velikog projekta interkonekcije afričkih zemalja, tj. povezivanja mreže između Tanzanije i Kenije. Realizacija ugovora počeće nakon razmjene potpisanih ugovornih dokumenta što se očekuje u narednih nekoliko nedjelja.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.