NavMenu

Ambasada BiH u Sloveniji priprema forum o investiranju u BiH - Skup najavljen za početak 2018.

Izvor: eKapija Četvrtak, 16.11.2017. 09:37
Komentari
Podeli
(Foto: Anton Gvozdikov/shutterstock.com)
Direktor Agencije za unapređenje stranih investicija (FIPA) Gordan Milinić razgovarao je sa Boštjanom Pečenkom, članom Uprave Addiko bank, o poslovnom ambijentu u BiH, administrativnim problemima sa kojima se strani investitori suočavaju u BiH, te trenutnim mjerama koje FIPA predlaže za unapređenje poslovnog okruženja u zemlji.

Pečenko je istakao dugotrajnu proceduru za registraciju firme i PDV broja kao oblasti koje bi trebalo značajno unaprijediti, ukoliko se želi pomoći privrednicima da lakše posluju, navodi se u saopštenju FIPA-e.

Razgovarano je i o predstojećem poslovnom forumu posvećenom mogućnostima za ulaganje u BiH koji će biti održan u Ljubljani početkom 2018. godine, u organizaciji Ambasade BiH u Sloveniji, na kojem će učestvovati Addiko bank, te će pomoći oko okupljanja investitora iz Slovenije i Italije.


Addiko bank će svojim komitentima koji su zainteresirani za investicije preporučiti povezivanje sa FIPA-om, te im obezbijediti potrebne kredite i garancije za investicije.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.