Izvor: eKapija | Srijeda, 15.11.2017.| 14:26
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Niskobudžetni autobuski prevoznik FlixBus od sada i iz Visokog i Kiseljaka

Niskobudžetni autobuski prevoznik FlixBus planira da se više fokusira na jačanje tržišta u BiH i intenzivno radi na daljnjem povezivanju s drugim državama, izjavio je izvršni direktor FlixBusa za CEE regiju Boris Blažević.

Od sada su još dvije destinacije uključene u FlixBus mrežu - Visoko i Kiseljak. Putnicima u BiH omogućena su direktna putovanja prema Sloveniji, kao i prema 23 destinacije u Njemačkoj.

- Ovakav razvoj nam je omogućen zahvaljujući našim partnerima Bisstours-u i Centrotrans-u koji su prepoznali budućnost u našoj zajedničkoj suradnji. Zajedno otvaramo nova radna mjesta te pozitivno utječemo na gospodarski rast, a cilj nam je umrežavanje što više destinacija u BIH s novim destinacijama prvenstveno u susjednim zemljama, a zatim i u Evropi nudeći prepoznatljivu visoku razinu kvalitete putovanja po pristupačnim cijenama. Uskoro će nam se pridružiti i novi partneri kako bi nastavili u smjeru širenja - dodao je Blažević

Od pokretanja prve linije u junu 2017. kojom je Sarajevo postalo prva polazna tačka FlixBusa u BiH umreženi su i Kakanj, Zenica, Žepče, Maglaj, Doboj, Derventa i Brod.

Svakodnevnim autobuskim linijama kroz glavna velika čvorišta FlixBusa poput Ljubljane, Minhena, Frankfurta ili Štutgarta, uz jedno presjedanje, moguće je i putovanje prema više od 1.200 destinacija u 26 evropskih zemalja.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.