NavMenu

Prodat udio u goraždanskoj Pobjedi-Rudet za 2,7 mil KM

Izvor: eKapija Srijeda, 15.11.2017. 15:49
Komentari
Podeli
(Foto: Ralf Kleemann/shutterstock.com)
Na Sarajevskoj berzi u utorak (14. novembar) je prodat paket dionica goraždanske kompanije Pobjeda-Rudet. Prometovano je 45.000 dionica po cijeni od 2.745.000 KM.

S obzirom na to da kompanija ima 321.530 dionica, znači da je prodat paket od oko 14%, prenosi BiznisInfo.

Pobjeda-Rudet proizvodi inicirajuća sredstava za civilnu upotrebu. Riječ je o privatnoj kompaniji, a većinski vlasnik je turska firma Kirlioglu.


Pobjeda-Rudet iz Goražda povećala je prošle godine poslovne prihode na 12,7 mil KM, sa 9,8 mil KM u 2015. godini. Kompanija je ostvarila oko 9,5 mil KM prihoda od izvoza.

Prošle godine je imala neto dobit od 1,4 mil KM, što je znatno bolji rezultat nego 447.000 KM godinu ranije. Firma zapošljava 205 radnika.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Finansije

Evo gdje 0,001% najbogatijih ulaže svoj novac

Ultra bogati uz sav novac žive drugačije od ostatka svijeta, pa i njihove strategije ulaganja izgledaju znatno drugačije od portfelja prosječnog investitora. - Iako ne postoji zvaničan prag za ulazak u klub 0,001% najbogatijih, centimilioneri ili pojedinci sa ukupnom neto vrijednošću od preko 100 mil USD dovoljno su bogati da bi bili dio ovog kluba - smatra Kevin Teng, izvršni direktor VRISE Wealth Management Singapura,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.