NavMenu

Višemilionske investicije Podruma Vukoje - Uskoro otvaranje najmodernije destilerije i uljare u BiH

Izvor: eKapija Utorak, 14.11.2017. 15:58
Komentari
Podeli
Najmodernija destilerija i uljara u BiH, na bazi savremenih njemačkih i italijanskih tehnologija, uskoro će biti otvorene na lokalitetu Zasad polje u Trebinju. Višemilionske investicije Podruma Vukoje rezultiraće sa nekoliko novih vrsta rakija, a u uljari će se praviti maslinovo ulje ekstra djevičanske kategorije.

Kako je za eKapiju rekao Radovan Vukoje, direktor Podruma Vukoje, destilerija će biti otvorena do kraja godine i u njoj će se prerađivati više sorti vinove loze, pa će se na tržištu tako naći rakije od šardonea, merloa, vranca...

U pravljenju rakija primijeniće tehnologiju njemačke firme Adolf Adrian i tržištu će ponuditi oko 20 vrsta destilata.

- Pravićemo i likere od hercegovačkih trava, specijalne rakije od grožđa, brendije na bazi konjak tehnologije, a biće tu i barik rakije, koje će jedno vrijeme odležati u buradima - ističe Vukoje.

Vođeni idejom da proizvode i prerađuju isključivo na bazi sirovina koje sami uzgajaju, odlučili su se i na preradu maslinovog ulja, što će biti prva takva proizvodnja u BiH. Pet sorti maslina uljarica je zasađeno, a sljedeće godine očekuju još bolju berbu od ovogodišnje, koja je kako kaže bila solidna.

- Po tehnologiji italijanskih firmi proizvodićemo ekstra djevičansko ulje od sorti buza, bijelica, lecino, pendolino i frantoio. I destilerija i uljara biće prve ovakvog tipa u BiH.


Radovan Vukoje kaže da i u ovim novim segmentima, proizvodnji ulja i rakija, žele ponuditi vrhunske etikete, baš onakve kakve imaju u vinarskoj proizvodnji.

- S obzirom na to da naša vina izvozimo u Evropu, Aziju i Ameriku, očekujemo da ćemo kupce naći i za ove nove proizvode, jer tamošnji kupci cijene samo najkvalitetnije.

Podrumi Vukoje su nedavno osvojili 16 medalja na takmičenju AWC Vienna, a dobili su i nagradu "Regionalni trofej Bijeli grozd" za jednu od pet najboljih vinarija sa turističkog aspekta na Zapadnom Balkanu.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.