NavMenu

U decembru počinje izgradnja kanalizacijskih kolektora u Mostaru - Završetak radova vrijednih 10,6 mil KM do jula 2018.

Izvor: eKapija Utorak, 14.11.2017. 15:52
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: sima/shutterstock.com)Ilustracija
Zbog kašnjenja izgradnje kolektora i pročistača otpadnih voda u Mostaru, u Gradskoj vijećnici u ponedjeljak (13. novembar) je održan sastanak kojem su prisustvovali predstavnici institucija i tvrtki uključenih u realizaciju tog zahtjevnog infrastrukturnog projekta.

Po riječima gradonačelnika Ljube Bešlića, radovi na mikrotuneliranju na lijevoobalnom kolektoru započeće najkasnije do 7. decembra 2017. godine, prenosi zvanični gradski sajt.

Radove će izvoditi njemačka tvrtka Ludwig Pfeiffer Hoch-und Tiefbau iz Kasela, a vrijednost radova je 10,6 mil KM.

Na sastanku je zaključeno da se do 7. decembra napravi i novi dinamički plan, po kom bi radovi trebalo da završe do kraja juna 2018. godine, kazao je Bešlić za Fenu.

Ustvrdio je kako će se vjerojatno morati produžiti ugovor s grčkom tvrtkom Actor, koja gradi pročistač, a do 7. decembra trebao bi se znati i tačan datum njihovog puštanja u rad za što će, po Bešlićevim riječima, biti potrebno osigurati novac sa gradskog, kantonalnog i federalnog nivoa.


Razgovaralo se i o problemu povrata PDV-a i dvostrukog oporezivanja izvođača radova.

- Aktivno ćemo se uključit u rješavanje pitanja povrata PDV-a grčkoj tvrtki Actor, a Svjetska banka, koja je nositelj ugovora s Actorom, također će se uključit i po pitanju produljivanja ugovora s tom grčkom tvrtkom - kazao je gradonačelnik.

Vrijednost izgradnje glavnog kanalizacijskog kolektora i pročistača otpadnih voda u Mostaru iznosi oko 23 mil KM a radovi su započeli 2015. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.