NavMenu

Nastavljeni radovi prve faze na IX transverzali

Izvor: Dnevni avaz Utorak, 14.11.2017. 11:39
Komentari
Podeli
(Foto: David Tadevosian/shutterstock.com)
Nastavljena je gradnja prve faze Devete transverzale u Ulici Džemala Bijedića u Novom Gradu koja treba spojiti Alipašino Polje i Boljakov Potok. Iako je 100 metara dionice, koliko je duga prva faza, trebalo biti izgrađeno još 5. septembra 2016. godine, radovi su počeli tek ovog novembra.

Radovi su više od godinu bili obustavljeni zbog spora Općine Novi Grad i firme TDS Energoinvest jer projektom prema kojem se trebalo graditi nisu ostavljeni prolazi za TDS da bi preduzeće moglo nastaviti rad.

Kako je rekao stečajni upravnik TDS Energoinvesta Jusuf Obradović, izrađeno je novo projektno rješenje koje odgovora TDS-u, međutim, sporazum između Općine i firme nije još potpisan.

- Mi smo dali saglasnost na novo rješenje, dogovorili smo da nam naprave pothodnike i kad smo tražili da potpišemo sve što smo dogovorili, iz Općine nam se niko ne javlja. Ukoliko se iz Općine ne jave da potpišemo ugovor i ne budu radili kako smo se dogovorili, mi ćemo opet obustaviti gradnju - rekao je Obradović.

Izvođač radova na prvoj dionici je firma Euro-Asfalt, čiji radnici trenutno rade kameni nasip na donjem dijelu saobraćajnice od spoja s ulicom Džemala Bijedića do potputnjaka.


- Nedavno su završeni i potporni zidovi, a što se tiče roka predviđenog za izgradnju prvih 100 metara saobraćajnice, to još nije definisano, s obzirom na to da se trenutno rješavaju imovinsko-pravni odnosi. Vrijednost prvih 100 metara puta je 500.000 KM - naveli su iz Euro-Asfalta.

Novi tender od 16 mil KM

Implementator gradnje Devete transverzale je Direkcija za puteve KS, koja je raspisala i novi tender za nastavak gradnje prema Boljakovom Potoku. Tender je vrijedan 16 mil KM.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.