NavMenu

Raskrsnica kod Vogošćanske petlje dobija kružni tok

Izvor: Klix Subota, 11.11.2017. 11:06
Komentari
Podeli

(Foto: rasika108/shutterstock.com)
Na zahtjev JP Ceste Federacije BiH na posljednjoj održanoj sjednici Općinskog vijeća Vogošća usvojena je Odluka kojom se utvrđuje da je od javnog interesa izvođenje radova na rekonstrukciji raskrsnice na cesti M18 u kružni tok.

S obzirom na velike probleme koje građanima uzrokuju svakodnevne saobraćajne gužve na izlazu odnosno ulazu u Vogošću, u Općini Vogošća se provode aktivnosti kako bi se taj problem riješio.

U skladu sa tim planirana je izgradnja četiri kružne raskrsnice. Jedna od njih, na koju se odnosi Odluka o utvrđivanju javnog interesa je u blizini mosta preko rijeke Bosne u Donjoj Vogošći, na lokaciji Vogošćanske petlje.

Odlukom se utvrđuje da je JP Ceste Federacije BiH korisnik potpune eksproprijacije radi izvođenja radova na rekonstrukciji raskrsnice na cesti M18 u kružnu raskrsnicu. Veći dio zemljišta koji je potrebno izuzeti radi izgradnje kružnog toka u vlasništvu je Općine Vogošća.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.