NavMenu

Otvorena nova zgrada Ambasade BiH u Zagrebu

Izvor: Radiosarajevo.ba Petak, 10.11.2017. 10:35
Komentari
Podeli
(Foto: Gil C/shutterstock.com)
Ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak i ministrica vanjskih i evropskih poslova Republike Hrvatske Marija Pejčinović Burić otvorili su u četvrtak, 9. novembra 2017, novu zgradu Ambasade Bosne i Hercegovine u Zagrebu.

Na ceremoniji otvaranja ministar Crnadak je istakao da su evropske integracije BiH i regionalna saradnja dva ključna prioriteta vanjske politike BiH, te je izrazio zadovoljstvo zbog podrške Republike Hrvatske Bosni i Hercegovini na putu evrointegracija.

Crnadak je izrazio zadovoljstvo činjenicom da su u toku ove godine otvorene nove zgrade ambasada u Zagrebu i Beogradu, te očekuje da će u narednom periodu Bosna i Hercegovina imati vlastite objekte i u Ljubljani, Podgorici i Skoplju.


Crnadak je istakao kako očekuje da će se sva otvorena pitanja između BiH i Republike Hrvatske rješavati u prijateljskoj atmosferi i međusobnim dogovorom.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.