NavMenu

"Jahorina konseko" pokušava spasiti od stečaja "Autoprevoz" iz Srpca

Izvor: Nezavisne novine Petak, 19.09.2008. 09:11
Komentari
Podeli

Predstavnici Društva za upravljanje investicionim fondovima "Jahorina konseko" iz Pala posjetili su preduzeće "Autoprevoz" iz Srpca u kojem imaju najveći vlasnički udio u namjeri da ga spase od pokretanja stečajnog postupka i likvidacije.

Direktor Društva Dušan Bogdanović, predsjednik Nadzornog odbora Momčilo Tepić i investicioini menadžer "Jahorine" Duško Šuka su sa direktorom i predstavnicima Sindikata "Autoprevoza" i Sindikata opštine Srbac razgovarali o trenutnom stanju u ovom kolektivu i iznalaženju rješenja za 12 radnika, koji su ostali bez posla prije osam godina. Direktor preduzeća Vlatko Mihajlović rekao je da "Autoprevoz" duguje po raznim osnovama oko 800.000 KM. On je dodao da to i nije prevelik iznos, jer bi se samo od prodaje zemljišta i radionice za tehnički pregled moglo dobiti oko 500.000 KM.

Predsjednik Sindikata Miroslav Ljubojević zatražio je donošenje odluke o stečaju preduzeća kako bi se radnicima mogao povezati staž i dio dugovanja naplatiti iz stečajne mase, ali je prevladalo mišljenje da se s konačnom odlukom sačeka do 15. oktobra. Do tada je zaključeno da se obavi konsultacije s kompanijom "Bobar" i drugim vlasnicima akcija u "Autoprevozu" i načelnikom opštine Srbac kako bi se sagladala mogućnost zbrinjavanja radnika.

Presjednik Nadzornog odbora Momčilo Tepić rekao je da, ukoliko se u tome ne uspije, moraće se ići na pokretanje stečajnog postupka ili likvidaciju firme.

"Jahorina konseko" u "Autoprevozu" ima 49,8 odsto akcija, "Bobar" 24,8 odsto, Fond PIO deset odsto, Fond za restituciju pet procenata, a ostatak od 10,4 odsto je u rukama malih akcionara.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.