NavMenu

Nijemci žele zaposliti 3.000 radnika u BiH - Problem nekvalifikovana radna snaga

Izvor: RTRS Četvrtak, 09.11.2017. 15:49
Komentari
Podeli
(Foto: Kzenon/shutterstock.com)
Potpredsjednik Spoljnotrgovinske komore BiH Nemanja Vasić izjavio je u srijedu (8. novembra) u Sarajevu da je Njemačka imala namjeru da u narednom periodu, proširenjem postojećih i otvaranjem novih kompanija, u BiH zaposli još 3.000 radnika, a da bi se to ostvarilo, BiH mora da ima kvalifikovanu radnu snagu.

Vasić je pred početak prvog sastanka zajedničke Stalne radne grupe za razvoj privredne saradnje i unapređenje ekonomskih odnosa između BiH i Njemačke, naveo da će u saradnji sa entitetskim komorama i uz pomoć evropskih fondova učestvovati u organizovanju dualnog obrazovanja, kako bi problem nedostatka radne snage bio riješen.


On je rekao da će se sa privrednicima iz Njemačke pokušati riješiti pitanje bržeg dobijanja radnih viza za radnike iz BiH, ali i problem sa kojim se suočavaju njemačke kompanije u BiH - nedostatak kvalifikovane radne snage.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.