Izvor: eKapija | Nedjelja, 05.11.2017.| 19:09
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Vlada RS pomaže u realizaciji nekoliko projekata u Višegradu - Uskoro tender za rekonstrukciju glavne ulice

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović obećala je u petak, 3. novembra, u Višegradu da će Vlada Srpske pomoći ovoj opštini u realizaciji nekoliko važnih projekata, prenosi Palelive.com.

- Jedan od prioritetnih projekata je sanacija lokalne deponije i mi ćemo zajedničkim snagama uraditi taj projekat. Višegrad postaje mjesto koje privlači sve više turista, a i zbog toga što je stavljeno na turističku mapu zaslužuje da se vodi računa i o takvim stvarima i projektima - izjavila je Cvijanović novinarima nakon susreta sa načelnikom opštine Višegrad Mladenom Đurevićem i njegovim saradnicima.

Ona je najavila da će Vlada Republike Srpske, zajedno sa višegradskom opštinom, realizovati i projekat rekonstrukcije glavne ulice čija vrijednost iznosi oko 3 mil KM.

- Vlada stoji i iza ideje da bude izgrađeno veliko dječije igralište. Bavili smo se i pitanjem snabdjevanja određenih naselja vodom i to će biti riješeno projektom koji će podržati Vlada - istakla je Cvijanović.

Ona je navela da je raduje činjenica da je u Višegradu ojačala poslovna inicijativa i da su otvorene četiri firme, te da se zapošljava sve više ljudi.

Đurević je potvrdio da je od premijera Srpske dobio obećanje da će Vlada u narednom periodu pomoći u realizaciji pojekata koji su veoma bitni za opštinu.

- U fazi smo izrade tenderske dokumentacije za rekonstrukciju glavne i sporednih ulica i nadam se da će u narednom periodu biti raspisan javna nabavka - rekao je Đurević.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.