Izvor: Nezavisne novine | Subota, 04.11.2017.| 16:31
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Brdska biciklističke staza u Krupi na Vrbasu biće duga 17 km

(Foto: Rocksweeper/shutterstock.com )
Grupa entuzijasta okupljena na Facebook stranici "Gutači prašine" do sada je uredila oko 7 km staze Bike parka Klanac u Krupi na Vrbasu.

Istakli su da je do sada uređeno oko 7 km staze Bike parka sa tehničkim elementima - skokovi, mostovi, dropovi, bentovi, Wall ride.

Branislav Antonić, član Facebook stranice "Gutači prašine", kazao je da će se brdska staza ove jedinstvene vrste parka u BiH prostirati na 17 kilometara.

- Izgradnju Bike parka Klanac počeli smo u maju sa volonterskim kampom. Namijenjen je prvenstveno za Downhill stil u brdskom biciklizmu (MTB) - rekao je Antonić i dodao da se park gradi u okviru projekta Via Dinarica.

Prema njegovim riječima, realizaciju projekta počeli su članovi njihove Facebook stranice "Gutači prašine" uz pomoć članova Planinarskog društva Kozara.

- Naša ambicija je da napravimo kompleks staza za različite stilove MTB-a i za razne nivoe kondicije i tehničkog znanja vožnje. Staza će da se spušta sa vrha Manjače, 1.239 metara nadmorske visine - rekao je Antonić.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.