NavMenu

Aelius novi vlasnik Galenike - Potpisan kupoprodajni ugovor

Izvor: eKapija/Beta Petak, 03.11.2017. 12:37
Komentari
Podeli
Kompanija Aelius iz Luksemburga u četvrtak je u Ministarstvu privrede potpisala ugovor o kupovini 93,7% kapitala beogradske farmaceutske kompanije Galenika po cijeni od 16 mil EUR.

Ugovor su potpisali ministar privrede Srbije Goran Knežević i predstavnik Aeliusa Horhe Kosta de Silva.

Aelius je povezano lice kompanije EMS S/A Brazil.

Ministar Knežević je nakon potpisivanja ugovora, kojem je prisustvovao i vlasnik EMS S/ Karlos Sančez, izjavio da očekuje da će, budući da je riječ o renomiranom kupcu iz farmaceutske industrije, ova privatizacija biti uspješna i da će pozitivno uticati na privredni rast Srbije.

- Interes Srbije je da ljudi rade, da primaju plate i da se uplaćuju porezi i doprinosi, a vaš je da proširite tržište i ubirate profit. Jedni drugima ćemo u tome pomoći - rekao je Knežević nakon potpisivanja i poželio predstavnicima kompanije dobrodošlicu u Srbiju.

Sančez je izjavio da su planovi za Galeniku takvi da se transformiše i postane veoma važna za cijelu jugoistočnu Evropu.


- Želimo da imamo zaista uspješnu kompaniju, da naši zaposleni imaju dobre plate i da se u Srbiji dalje razvijamo - rekao je Sančez.

Novi vlasnik Galenike ima i obavezu da uplati i 25 mil EUR, na ime izmirenja obaveza fabrike prema bankama, kao i dodatnih 200 EUR po godini staža za zaposlene koji su se opredijelili za dobrovoljni socijalni program.

Kupac je u obavezi i da u naredne dvije godine, na ime obavezne investicije, uloži 5,525 mil EUR u Galeniku, kao i da broj zaposlenih na neodređeno vrijeme ne spušta ispod 900. Za dobrovoljni odlazak iz Galenike koja ima 1.400 zaposlenih, prijavilo se 250 radnika.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.