Izvor: Tanjug | Četvrtak, 02.11.2017.| 14:39
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Turski kargo voz saobraćaće kroz Srbiju umjesto preko Rumunije

Ilustracija (Foto: A. and I. Kruk/shutterstock.com)
Turska kompanija Turkrail iz Istanbula odlučila je da otpremi prvi kontejnerski voz kroz Srbiju, umjesto dosadašnjeg konkurentnog pravca koji vodi preko Rumunije, saopštila je danas kompanija za željeznički prevoz robe Srbija Kargo.

Ovaj test voz saobraća iz turskog terminala Halkali do austrijskog terminala Wiencont u Beču, a zasada, prema predviđenoj dinamici, nedeljno će saobraćati dva voza kroz Srbiju, sa tendencijom povećanja frekvencije saobraćaja.

Na opredeljenje klijenta da svoje prevoze preusmjeri preko Srbije uticala je i činjenica da je Srbija Kargo angažovao i specijalnu službu obezbijeđenja, koja će pratiti svaki voz, čime će se dodatno potvrditi sigurnost prevoza robe preko Srbije i dokazati konkurentnost srpskog željezničkog koridora, kada su u pitanju prevozi iz Turske za zemlje zapadne Evrope i obrnuto, navodi se u saopštenju.

Bezbijednost, kvalitet, ekonomičnost i "kraći" put preko kraka železničkog Koridora 10, koji vodi kroz Srbiju, predstavljaće pozitivan signal za sve potencijalne komitente, koji imaju potrebu transporta robe iz pravca istoka ka zapadu, dodaje se.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.