NavMenu

Poslovni forum o saradnji sa austrijskim privrednicima 24. novembra u Laktašima

Izvor: Capital Četvrtak, 02.11.2017. 12:56
Komentari
Podeli
(Foto: Image Team/shutterstock.com)
Banjalučka konsultantska kuća STRATOS i Opština Laktaši, s ciljem da povežu privrednike laktaške i banjalučke regije sa firmama iz Austrije, 24. novembra u Laktašima organizuju poslovni forum Laktaši Investment MeetUp and Networking (LIMUN).

U saradnji sa Predstavništvom RS u Austriji, pred domaćim privrednicima investicione i poslovne mogućnosti predstaviće više od 10 kompanija iz Austrije, a fokus je stavljen na metalnu, drvnu i tekstilnu industriju, te poljoprivredu i turizam.

- Planirali smo da forum bude manje formalan kako bi se već prvog dana ostvarili kontakti jedan na jedan. Na primjer, modna marka Armas svoje proizvodne pogone premjestiće u RS i već na forumu biće konkretnih razgovora sa tekstilcima u sklopu "be to be" dijela foruma. Takođe, dolaze i predstavnici više kompanija iz drvne industrije koji će obaviti konkretne razgovore sa ovdašnjim drvoprerađivačima s kojima su se povezali posredstvom STRATOSA. Kompanija AMG, koja pronalazi investitore i strateške partnere, takođe će obaviti konkretne razgovore za poslovnu saradnju - kazao je za Capital direktor STRATOSA Siniša Pepić.


Takođe, kompanija Beag iz Beča, koja je u Pepićevom vlasništvu i ima zadatak da djeluje kao predstavništvo domaćih proizvodnih preduzeća u zemljama njemačkog govornog područja, na forumu će povezati prve poslovne partnere.

I narednih godina LIMUN će voditi računa o privrednim potencijalima ovih regija, pa će preduzetnici tražiti partnere u onim kompanijama koje zadovoljavaju te proizvodne grane.

- Mnogi proizvođači ne ispunjavaju standarde EU, a cilj foruma i jeste da im se posveti pažnja kako bi saznali šta je potrebno da bi zadovoljili ove norme - napomenuo je Pepić.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Po treći put raspisan tender za idejno rješenje brze ceste Doboj Istok-Gračanica-Šićki Brod

Autoceste FBiH raspisale su po treći put javni poziv za izradu idejnog rješenja i studije brze ceste Doboj Istok-Gračanica-Šićki Brod. Rok za pružanje usluga je šest mjeseci od dana dostavljanja garancije za uredno izvršenje ugovora, a cijena je ostala 350.000 KM bez PDV-a ili 409.500 sa PDV-om. Prva dva nedavno raspisana tendera su poništena, jedan zbog "dokazivi razlozi koji su izvan kontrole ugovornog organa i koji se nisu mogli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.