NavMenu

MannHummel bilježi rekordnu proizvodnju - Kompanija planira graditi logistički centar u Tešnju

Izvor: eKapija Srijeda, 01.11.2017. 15:48
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Rafal Olkis/shutterstock.com)Ilustracija
Kompanija Mann+Hummel BA, jedna od najznačajnijih njemačkih investicija u BiH, ostvaruje rekordnu proizvodnju u svom pogonu u Tešnju. Kako je za Biznisinfo potvrđeno iz ove kompanije, u septembru i oktobru 2017. kompanija bilježi rekordnu proizvodnju od oko 2 miliona filtera mjesečno.

Zaposleno je oko 630 radnika, što je rekordan broj od osnivanja. Na kraju godine očekuje se rast vrijednosti prodaje za oko 20% i proizvodnje za oko 8% u odnosu na prošlu godinu, rečeno je iz ove kompanije.

Ova godina će biti rekordna i po ulaganjima od oko 4 mil KM.

Osim toga, kompanija Mann+Hummel BA dodatno širi svoje poslovanje u BiH, jer je kupila zemljište od oko 9.300 m2 sa starim objektom od oko 4.500 m2 u industrijskoj zoni Bukva u Tešnju, s namjerom da gradi logistički centar.


Podsjetimo, tešanjska firma Mann+Hummel BA, proizvođač filtera za automobilsku i mašinsku industriju, često se navodi kao primjer uspješne privatizacije u BiH. Do 2005. godine, firma je poslovala pod imenom Unico filter (osnovana 1974.), da bi od te godine ušla u sastav velike njemačke grupacije Mann+Hummel.

Kompanija je prošle godine imala prihode od 57,5 mil KM, prenosi portal BiznisInfo.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.