NavMenu

Novi QSS Server CMS 3.0 u državnoj upravi BiH

Izvor: Pristop BH Ponedjeljak, 15.09.2008. 12:58
Komentari
Podeli

QSS, bosanskohercegovačka IT kompanija, je korištenjem nove verzije svog proizvoda QSS CMS Server 3.0 započela implementaciju eGovernment projekta u državnim institucijama.

QSS CMS Server 3.0 će se koristiti za izradu portala Vijeća Ministara BiH, te svih ministarstava i državnih agencija, a u cilju korištenja najmodernije internet tehnologije integrirane sa standardnim uredskim aplikacijama. Ovo će omogućiti lakše i jednostavnije objavljivanje informacija i dostupnost eGovernment servisa putem weba namjenjenih krajnjim korisnicima tj. građanima i organizacijama. Najnovija verzija QSS-ovog servera će sve web sadržaje bh institucija i agencija učiniti dostupnima preko jednog jedinstvenog portala. QSS CMS Server je već potvrdio svoju primjenu u različitim Internet/Intranet okruženjima od proizvodne i farmaceutske industrije, preko privatnog i vladinog sektora do obrazovanja i turizma.

Pored gore navedenog, sistem osigurava ažurnost bez visokih troškova održavanja i uz maksimalno korištenje vlastitih resursa. Sistem također podržava samostalno kreiranje oglasa i anketa od strane administratora.

Podržane su i još neke od bitnih stavki za ovaj sektor: višejezičnost, pretraživanje i dostupnost sadržaja, visoka sigurnost, izvještaji, forumi, itd.

QSS CMS sistem razvijen je korištenjem namodernije Microsoft.NET platforme i Microsoft SQL Server sistema za upravljanje bazama podataka čime su osigurane visoke performanse i skalabilnost rješenja.

„QSS je Microsoft Gold Certifed Partner. Posebno mi je zadovoljstvo vidjeti da naši lokalni partneri, korištenjem najsavremenijih tehnologija, značajno doprinose razvoju IT industrije u BiH. Jedan od osnovnih ciljeva Microsofta u BiH je upravo razvoj naših partnera i ovaj projekat QSS-a je dokaz da smo na pravom putu.“ izjavila je Lejla Zukić-Krivdić, direktorica Microsoft Bosna i Hercegovina.

U prvom krugu će, pored Vijeća Ministara BiH, nove portale dobiti i Ministarstvo komunikacija i prometa BiH, Ministarstvo civilnih poslova BiH, Ministarstvo vanjskih poslova BiH, Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Ministarstvo sigurnosti BiH, Ured predsjedatelja Vijeća ministra BiH, Direkcija za Evropske integracije BiH, itd.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.