Izvor: Capital | Utorak, 31.10.2017.| 09:46
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Eurowings će od maja 2018. letjeti iz Mostara za Štutgart i Dizeldorf

(Foto: Rebius/shutterstock.com)
Niskotarifna njemačka aviokompanija Eurowings vazdušnom linijom Mostar povezuje s Evropskom unijom direktnim linijama za Štutgart i Dizeldorf od 18. maja 2018. godine, kazali su predstavnici Grada Mostara, Eurowingsa i Zračne luke Mostar koji su se tim povodom sastali u Mostaru.

Prvi let iz Mostara za Dizeldorf najavljen je za 18. maj u jutarnjim satima, a za Štutgart istog dana u poslijepodnevnim satima, a prodaja karata počinje već sljedeće sedmice.

Ljubo Bešlić, gradonačelnik Mostara, zahvalio je svima koji su pomogli da Mostar dobije direktnu avio vezu s Njemačkom i svima koji su svojim glasovima doprinijeli da Mostar bude destinacija koja je pobijedila na takmičenju koja je ova kompanija organizovala.

- Mostar s ovom kompanijom misli graditi svijetlu budućnost kada je u pitanju turizam - kazao je Bešlić navodeći kako je uspostava vazdušne veze Mostara sa Štutgartom i Dizeldorfom višestruko značajna i predstavlja povijesni događaj.

- Mostar će postati grad koji ima vezu sa svijetom i postaće još značajnije turističko središte - kazao je Bešlić.

Menadžer za razvoj mreže Eurowingsa, Ivan Oreč je izrazio zadovoljstvo što je Mostar pobjednička destinacija Eurowingsovog takmičenja navodeći kako je trka bila izuzetno tijesna, te čestitao svim građanima i gradonačelniku Mostara uručivši statu u znak pobjede.

Naglasio je kako je Eurowing najbrže rastuća avio kompanija čiji će avioni redovno letjeti bosanskohercegovačkim nebom i spuštati se na mostarsko tlo.

- Ponosni smo što smio uzeli prve letove za Mostar i naredne godine planiramo broj letova u Mostaru udvostručiti. U 12 mjeseci očekujemo 60.000 putnika na ove dvije destinacije i time ćemo kreirati 45 radnih mjesta - kazao je Oreč.

Sa četiri leta sedmično za Mostar ova kompanija kako ističe od 18. maja do kraja 2018 godine očekuje 132 leta, a karte su kako ističe u prodaji već sljedeće sedmice.

Direktor Zračne luke Mostar Marin Raspudić je naglasio kako je mostarski aerodrom spremna za prijem aviona Eurowingsa.

- Ovo puno znači za aerodrom Mostar, za grad i za čitavu regiju - kazao je Raspudić navodeći kako je ovo za Mostar i čitavu Hercegovinu istorijski trenutak.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.