NavMenu

Eurowings će od maja 2018. letjeti iz Mostara za Štutgart i Dizeldorf

Izvor: Capital Utorak, 31.10.2017. 09:46
Komentari
Podeli
(Foto: Rebius/shutterstock.com)
Niskotarifna njemačka aviokompanija Eurowings vazdušnom linijom Mostar povezuje s Evropskom unijom direktnim linijama za Štutgart i Dizeldorf od 18. maja 2018. godine, kazali su predstavnici Grada Mostara, Eurowingsa i Zračne luke Mostar koji su se tim povodom sastali u Mostaru.

Prvi let iz Mostara za Dizeldorf najavljen je za 18. maj u jutarnjim satima, a za Štutgart istog dana u poslijepodnevnim satima, a prodaja karata počinje već sljedeće sedmice.

Ljubo Bešlić, gradonačelnik Mostara, zahvalio je svima koji su pomogli da Mostar dobije direktnu avio vezu s Njemačkom i svima koji su svojim glasovima doprinijeli da Mostar bude destinacija koja je pobijedila na takmičenju koja je ova kompanija organizovala.

- Mostar s ovom kompanijom misli graditi svijetlu budućnost kada je u pitanju turizam - kazao je Bešlić navodeći kako je uspostava vazdušne veze Mostara sa Štutgartom i Dizeldorfom višestruko značajna i predstavlja povijesni događaj.

- Mostar će postati grad koji ima vezu sa svijetom i postaće još značajnije turističko središte - kazao je Bešlić.

Menadžer za razvoj mreže Eurowingsa, Ivan Oreč je izrazio zadovoljstvo što je Mostar pobjednička destinacija Eurowingsovog takmičenja navodeći kako je trka bila izuzetno tijesna, te čestitao svim građanima i gradonačelniku Mostara uručivši statu u znak pobjede.

Naglasio je kako je Eurowing najbrže rastuća avio kompanija čiji će avioni redovno letjeti bosanskohercegovačkim nebom i spuštati se na mostarsko tlo.


- Ponosni smo što smio uzeli prve letove za Mostar i naredne godine planiramo broj letova u Mostaru udvostručiti. U 12 mjeseci očekujemo 60.000 putnika na ove dvije destinacije i time ćemo kreirati 45 radnih mjesta - kazao je Oreč.

Sa četiri leta sedmično za Mostar ova kompanija kako ističe od 18. maja do kraja 2018 godine očekuje 132 leta, a karte su kako ističe u prodaji već sljedeće sedmice.

Direktor Zračne luke Mostar Marin Raspudić je naglasio kako je mostarski aerodrom spremna za prijem aviona Eurowingsa.

- Ovo puno znači za aerodrom Mostar, za grad i za čitavu regiju - kazao je Raspudić navodeći kako je ovo za Mostar i čitavu Hercegovinu istorijski trenutak.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.