NavMenu

Grad Zenica dobio BFC certifikat povoljnog poslovnog okruženja

Izvor: eKapija Utorak, 31.10.2017. 08:28
Komentari
Podeli
(Foto: isak55/shutterstock.com)
Gradska uprava Zenice u ponedjeljak (30. oktobra 2017.) je, nakon završetka procesa BFC certifikacije, dobila prvi certifikat za sredine sa povoljnim poslovnim okruženjem, prenosi portal BiznisInfo.

Grad Zenica je tokom procesa certifikacije ispunio sve BFC zahtjeve koji predstavljaju programe poboljšanja kvaliteta usluga koje jedinice lokalne samouprave pružaju privrednicima i novim potencijalnim investitorima.

Uslov za dobijanje certifikata je ispunjavenje 12 kriterija i 75 podkriterija, što je dokaz da su općine/gradovi, odnosno njihove službe, na usluzi domaćim i stranim investitorima.

U ovom trenutku BFC certifikat u Federaciji BiH imaju Bihać, Sanski Most, Bosanska Krupa, Posušje, Jablanica, Općina Novi Grad, Goražde, Gradačac, Tešanj, Žepče i Zenica.

– Regionalni BFC certifikat je potvrda opredjeljenja gradske uprave na lokalnom ekonomskom razvoju i poboljšanju ambijenta za život i rad svih građana. Istovremeno je i obaveza lokalne zajednice u pogledu kvalitete pružanja usluga, prije svega privrednim subjektima, investitorima i ostalim nosiocima lokalnog ekonomskog razvoja. Želim se zahvaliti saradnicima, privrednicima, svim udruženjima i ostalima koji su dali ogroman doprinos tokom ovog procesa, kao i našem Privrednom savjetu, koji je danas funkcionalno i savjetodavno tijelo za poboljšanje javno-privatnog dijaloga - kazao je gradonačelnik Fuad Kasumović.


Svečanosti predaje BFC certifikata prisustvovali su predsjednik BFC Mreže FBiH i član Regionalnog BFC savjeta Jozo Bejić, konsultant američke humanitarne razvojne agencije CRS Vojislav Ivanović, direktori javnih preduzeća grada Zenice, predstavnica Udruženja poslodavaca Zenice, predstavnik Udruženja privrednika Zenice i članovi BFC tima Grada Zenice, prenosi BiznisInfo.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.