NavMenu

Wiener osiguranje preuzima Merkur u BiH

Izvor: Indikator Ponedjeljak, 30.10.2017. 15:52
Komentari
Podeli
(Foto: Pressmaster/shutterstock.com)
Vienna Insurance Group (VIG) - Wiener osiguranje dogovorila je preuzimanje Merkur osiguranja u Bosni i Hercegovini. Sporazum o kupovini podružnice Merkur International Holding u BiH potpisan je 30. oktobra 2017. Transakcija mora biti odobrena od antimonopolskih vlasti u BiH.

- Preuzimanje Merkura pomoći će nam da postignemo naš cilj proširenja portfelja proizvoda kako bismo uključili segment životnog osiguranja. Naša postojeća tvrtka u BiH do sada je prvenstveno bila usmjerena na neživotno osiguranje. Također ćemo dobiti dragocjenu menadžersku stručnost i značajno jačati našu prisutnost na tržištu. Naš udio na tržištu gotovo će se udvostručiti, a mi ćemo također poboljšati naš regionalni profil, jer ćemo sticanjem pojačati prisutnost u FBiH - objasnio je Peter Hoefinger, član Upravnog odbora VIG-a zadužen za tržište BiH.


VIG će poboljšati svoj tržišni ranking na treće mjesto u Bosni i Hercegovini, sa sedme pozicije.

Merkur, sa sjedištem u Sarajevu, osnovan je 2003. godine. Proizvodni portfelj uglavnom obuhvata životno osiguranje koje se prodaje putem finansijskih posrednika kao što su banke i brokeri osiguranja. U 2016. godini zabilježio je bruto premiju od oko 14 mil EUR. Sveukupno, ima 4,4% tržišnog udjela u Bosni i Hercegovini, ali učestvuje sa oko 21% na tržištu životnih osiguranja. Merkur ima oko 75 zaposlenika, izvjestio je Indikator.ba.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.