NavMenu

Iliji Studenu prestižno priznanje za doprinos u razvoju privrede Austrije i BiH

Izvor: Klix Petak, 27.10.2017. 09:01
Komentari
Podeli
Ilija StudenIlija Studen
Na svečanosti povodom obilježavanja Nacionalnog dana Republike Austrije u Sarajevu, predsjedniku Uprave Studen Holding Iliji Studenu uručeno je prestižno priznanje predsjednika Austrije Veliki orden časti za zasluge Republike Austrije koje se dodjeljuje za poseban doprinos u razvoju privrede Austrije i Bosne i Hercegovine. Priznanje mu je uručio ambasador Austrije u BiH Martin Pamer.

- Izazov investiranja za Studen Holding oduvijek je značio ulaganje u razvoj tržišta i privrede zemalja u kojima je naša poslovna grupa prisutna. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja uspjeli smo da iz Beča, kao sjedišta Holdinga, pozitivno utječemo na tržište Bosne i Hercegovine te smo otvaranjem dvije proizvodne kompanije, fabrike za proizvodnju jestivog ulja Bimal i Studen-Agrana Rafinerije šećera, s 500 zaposlenih uspostavili Agroindustrijski kompleks u Brčkom koji svojim proizvodima snabdijeva domaće tržište i zemlje širom svijeta - rekao je Studen.

Dodao je da je priznanje potvrda da kontinuiranim ulaganjem Studen Holding snažno utječe na unapređenje cjelokupnog privrednog ambijenta Bosne i Hercegovine, te da su dosadašnja ulaganja pokazatelj za uspješan rad, čime je Studen Holding ujedno i najveći austrijski investitor u prehrambenoj industriji BiH. Opredjeljenje Studen Holdinga da u Bosni i Hercegovini utječe na formiranje tržišta s prepoznatljivim i kvalitetnim proizvodima će se nastaviti, a zalaganje za non-GMO proizvodnju, te podrška austrijskoj asocijaciji Dunav soja, dio je takve tržišne opredijeljenosti.


Kao najviše državno priznanje koje predsjednik Austrije svake godine dodjeljuje političarima, oficirima, naučnicima, umjetnicima, preduzetnicima i poslovnim ljudima za posebna ostvarenja i doprinose, predsjednik Uprave Studen Holdinga Ilija Studen jedini je privrednik u BiH laureat Velikog ordena časti za zasluge Republike Austrije.

Prošle godine priznanje je dobilo je više od 100 osoba među kojima je samo 12 onih koji nisu Austrijanci.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.