NavMenu

Gradnja Bisera Rostova u punom jeku - Domaće firme počele unutrašnje radove u sportskoj dvorani

Izvor: Klix Srijeda, 25.10.2017. 09:35
Komentari
Podeli
(Foto: Torsak Thammachote/shutterstock.com)
Vanjski radovi na sportskoj dvorani na Rostovu kod Bugojna, koja će u budućnosti biti mjesto okupljanja evropskih selekcija, privode se kraju, a zbog manjih problema probijeni su planirani rokovi. Međutim, kako je za Klix.ba kazao direktor projekta izgradnje sportskog centra Asim Šahman, sve će zavisiti od zime koja predstoji.

Izgradnja sportsko-rekreativnog kompleksa Biser Rostova, koji finansiraju investitori iz Katara, u punom je jeku. Vanjski radovi na oblaganju objekta fasadom su kasnili, a Šahman je dodao da su prošle sedmice potpisani ugovori s firmama koje trebaju izvršiti unutrašnje radove.

- Ugovore smo potpisali sa firmama Alfa Therm Mostar, Maestro Živinice i s elektro timom Car Trima i svi oni bi trebali već krajem ove sedmice ući u zgradu i početi svoje poslove. Radi se o velikim poslovima koji donose mnogo novca, a planirano je da se ovi poslovi, zavisno od toga kakva zima bude, završe do 1. marta - kazao je za Klix.ba Šahman.

Firma koja je radila oblaganje objekta fasadom kasnila je s početkom radova sedam mjeseci, zbog čega su investitori odlučili promijeniti politiku poslovanja.

- S obzirom na to da je investitor tražio da se jedan posao završi, prije nego drugi bude započet, zbog kašnjenja smo bili primorani početi i druge poslove, dok se oblaganje objekta s vanjske strane privodi kraju. Plaćali smo unaprijed, davali avans, a vratilo nam se kašnjenjem. Sada ćemo isplaćivati po završetku radova i vjerujem da ćemo tako ubrzati radove - dodao je Šahman.


U sklopu sportsko-rekreativnog kompleksa biće izgrađene dvije sportske dvorane, 20 bungalova s četiri sobe i dnevnim boravkom, dok će ostale usluge sportistima biti omogućene u obližnjem hotelu.

Osim sportske dvorane, gradiće se i sportski tereni za košarku, rukomet, rukomet na pijesku, teniski tereni te dva nogometna terena, a jedan će imati i atletsku stazu.

Sportski kompleks će imati dvoranu za 800 gledalaca, četiri svlačionice s kancelarijom za zapisnike, sudijskom svlačionicom, ostavom za rekvizite, velikom teretanom, VIP ložom za 30 osoba i vlastitim kafe barom, te kafe barom za gledatelje.

Šahman, koji je ujedno i bivši rukometaš, za kraj je dodao da je Rostovo na visini od 1.074 metra idealna lokacija za pripreme sportista, te da će kompleks imati sve što im je potrebno.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.