Izvor: Glas Srpske | Utorak, 24.10.2017.| 09:05
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Banja Vrućica ponovo ruši rekorde u posjećenosti

(Foto: Rajko Karišić)
Posjetioci su u Banji Vrućici u prvih devet mjeseci 2017. godine ostvarili više od 170.000 noćenja i na taj način popravili prošlogodišnji rekord u istom periodu. Time je još jednom potvrđena liderska pozicija Banje Vrućice u oblasti turizma u RS i prepoznatljivost u regionu.

Najveći broj noćenja ostvaren je na bazi zdravstvenog programa, a ove godine u Banji Vrućici bilježe i rast posjeta na osnovu poslovnog i rekreativnog programa.

- Povjerenje koje nam gosti poklanjaju dolaskom u naš kompleks ne shvatamo olako. Naša su nastojanja da boravak svakom od njih učinimo što ugodnijim i da na taj način opravdamo epitet elitnog turističkog kompleksa - kazao je generali direktor ZTC Banja Vrućica Aleksandar Radošević.

Najveći broj gostiju i ove godine dolazi iz RS, Hrvatske, FBiH i Srbije. Broj gostiju iz Srbije i Hrvatske ove godine je u porastu u odnosu na prošlu, a iz zapadnoevropskih zemalja evidentan je rast broja posjetilaca iz Njemačke i Švajcarske.

- Ponosni smo na činjenicu da je učešće Banje Vrućice u ukupnom broju noćenja u RS veće od 25%, što samo po sebi govori o značaju našeg kompleksa na republičkom, a da ne govorimo o lokalnom nivou - istakao je Radošević.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.