NavMenu

Novi koncept upoznavanja sa profilima za vrata i prozore - Alu Koenig Stahl razvio virtuelni showroom sa Schueco i Jansen sistemima

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 23.10.2017. 10:00
Komentari
Podeli
Virtual Reality opremaVirtual Reality oprema
Sigurno ste do sada čuli za pojam Virtual Reality (virtuelna stvarnost ili skraćeno VR). Virtuelna stvarnost predstavlja prvi korak ka realizaciji Cyberprostora. To je digitalno grafičko okruženje koje simulira prisustvo na određenom mjestu u realnom vremenu. Postoji mnogo različitih tehničkih sistema, tako da nije lako definirati sami koncept virtuelne stvarnosti. Osnovna ideja VR-a je dosta stara, te je njegova realizacija bila veoma teška za ostvariti. Potrebna je maksimalna saradnja hardvera i softvera, koji opet pojedinačno moraju da budu na veoma visokom nivou. Zbog ovakvih zahtjeva, činjenica je da se tek sada nalazimo na početku VR ere, iako su prvi pokušaji ulaska u VR svijet bili dosta davno.

Već prije petnaest godina bile su prve 3D naočale dostupne na tržištu, koje su prodane sa izjavom da će se igranje kompjuterskih igrica potpuno promijeniti. S takvim naočalama ste mogli imati samo glavobolje i suzne oči, te je njihova upotreba u virtuelnoj stvarnosti bila jako komplikovana. Ove naočale također nisu bile prikladne za arhitektonsku vizualizaciju. U tu svrhu dugo su planirani i izgrađeni složeni sistemi. Čak i uz ove složene sisteme, učinak virtuelne stvarnosti bio je vrlo osjetljiv za uspješnu realizaciju.

S novom generacijom naočala virtuelne stvarnosti, napokon je ispunio obećanje uranjanja, tj. stvarno se osjećam u 3D virtuelnom svijetu. Ova tehnologija je također idealna za upotrebu u arhitektonskoj vizualizaciji i profesionalnom marketingu nekretnina.

Kompanija Alu Koenig Stahl je u svome poslovanju sa partnerima na tržištu prozora, vrata i fasada, poznata po kvaliteti proizvoda i konstantim inovacijama. U posljednjih dvije godine, iskoristili su nove digitalne tehnologije i iskustvo u arhitektonskim otvorima, kako bi razvili prvi virtuelni showroom sa sistemima Schueco i Jansen. Virtuelni showroom omogućava korisniku da se detaljno upozna sa proizvodima aluminijskih i čeličnih sistema za vrata, prozore i fasade.

Showroom sa Schueco i Jansen sistemimaShowroom sa Schueco i Jansen sistemima
Osim toga možete detaljno pogledati informacije i interaktivne prezentacije za svaki proizvod ili sistem. Dok se konkurencija i dalje bavi klasičnim načinom prezentovanja svojih proizvoda, Alu Koenig Stahl je omogućio svim zainteresiranim licima da se uvjere u novi koncept upoznavanja sa profilima i uzorcima.


- Na našim inovacijskim turnejama po Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Albaniji doživljavali smo samo "Wow" efekat od strane arhitekata i investitora. U narednom periodu želimo pripremiti mogućnost investitoru da "prošeta" vlastitim objektom, koji još nije izgrađen, i da osjeti stvarni odnosno virtuelni prostor u kojem će imati mnogobrojne mogućnosti. Ima li bi jedinstvenu priliku pogledati kompletnu fasadu spolja, otvoriti i zatvoriti vrata i prozore, te sve to zamjeniti s drugim Schueco ili Jansen proizvodima, na samom licu mjesta. Ova mogućnost dozvoljava intervenciju na samom objektu prije nego što to bude kasno, te se ostvaruje velika ušteda vremena i novca - navode u Alu Koenig Stahl.

To su samo neke od mnogobrojnih karakteristika koje se mogu implementirati pomoću vizualizacije u virtuelnoj stvarnosti. Budućnost će pokazati koliko je stvarnost povezana s virtuelnim svijetom i u kojoj mjeri su te mogućnosti za razvoj prihvaćene. U svakom slučaju, takva arhitektonska vizualizacija je uzbudljiva i trenutno je doista bitan faktor na terenu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.