NavMenu

Austrijanci ulažu 72 mil EUR u gradnju solarne elektrane u Ljubinju - Čeka se tender za izvođača radova

Izvor: eKapija Nedjelja, 22.10.2017. 09:04
Komentari
Podeli
U Ljubinju bi uskoro trebala da počne gradnja solarne elektrane snage 80 megavata, vrijednosti 72.000.000 evra čijom će realizacijom u budžetu ove opštine na godišnjem nivou biti obezbijeđeno dodatnih oko 400.000 KM, rekao je Srni načelnik opštine Ljubinje Darko Krunić.

On kaže da je projekat urađen i sva potrebna dokumentacija prikupljena, a da se čeka da Vlada Republike Srpske i Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva raspišu tender za izvođača, prenio je portal Trebinjelive.info.

Krunić je naveo da gradnja solarne elektrane početi čim se završi tender, a rok za završetak radova je dvije godine.

Solarna elektrana će biti izgrađena na izlazu iz Ljubinja prema Stocu.


Krunić je istakao da će projekat u potpunosti finasirati firma iz Austrije i da su stručnjaci iz te zemlje već dolazili u Ljubinje i obilazili teren.

- Riječ je o sigurnim investitorima koji ne traže nikakav podsticaj iz Vlade i imaju obezbijeđenu prodaju električne energije koju bi proizvodili - rekao je Krunić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.